Sportbladet

Fotbollssupporter sköts till döds

Av: 

Kajsa Nordmark

SPORTBLADET

Tonåring dödad - för en biljett

Två supportergrupper i Peru började bråka inför fotbollsmatchen mellan Universitarios och Sport Huancayo.

Då sköts en tonåring till döds.

– Det verkar som om bråket handlade om biljetter, säger en polistalesman.

Det var när de peruanska mästarna Universitario gav ut ut gratisbiljetter till sina mest hängivna supportrar som det hände. Lagets fans, som är uppdelade i olika grupper, hamnade direkt i bråk när biljetterna höll på att delas ut.

Då sköts en tonåring rakt i bröstet och avled direkt på plats.

– Vi håller på att undersöka. Men de uppgifter som vi har är att det verkar som om bråket handlade om biljetter, säger en polistalesman till Reuters.

Stänger nu av arenan

Nu stängs Universitarios hemmaarena, Monumentalstadion, av i 30 dagar efter dödsskjutningen.

Borgmästaren Oscar Benevides begär att Universitario tar fram en säkerhetsplan för arenan inom 30 dagar. Inte förrän då kan arenan öppnas igen.

– Eftersom det inte finns några garantier för att undvika våldshandlingar, kommer vi inte att ge klubben licens att driva fotbollsverksamhet, säger borgmästaren Oscar Benavides enligt Reuters.

Tv-bilder visade dussintals kravallpoliser med hjälmar och sköldar som försökte driva igenom stängningen av arenan med en publikkapacitet på 70 000.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: