Skidskytte

– De två senaste åren har varit ganska tuffa

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Förbundskaptenen lämnar det svenska skidskyttelandslaget.

Marko Laaksonen slutar som huvudtränare för damerna.
Marko Laaksonen slutar som huvudtränare för damerna.

Ferry och Bergman har nyss slutat.

Nu lämnar också tränaren Marko Laaksonen det svenska skidskyttelandslaget.

– De två senaste åren med damsidan har varit ganska tuffa, säger han.

Är man hård säger man att svenskt skidskytte har problem. Är man mild säger man att landslaget står inför många spännande utmaningar de kommande säsongerna.

På herrsidan har Björn Ferry och Carl Johan Bergman just pensionerat sig. Det lämnar Fredrik Lindström som den ende svenske herren i världstoppen.

På damsidan finns ingen alls, allra minst sedan Anna-Karin Strömstedt också lagt av. Resultaten de senaste två vintrarna har varit så svaga att ingen svensk dam kvalificerade sig till OS i Sotji i februari.

Nu får det konsekvenser för ledarstaben. Marko Laaksonen har varit i olika tränarkonstellationer de tre senaste åren och den gångna vintern varit damtränare. Nu går Laaksonen och landslaget skilda vägar.

– Jag har vetat om ganska länge att jag inte kommer att fortsätta i svenskt skidskytte, säger han.

Laaksonen säger att han har fått ett par andra tränarerbjudanden, men inte har bestämt något om framtiden än. När han ser tillbaka på sin tid i svenska landslaget är hans bästa minne ingen av medaljerna och segrarna.

– De två senaste åren med damsidan har varit ganska tuffa, men jag måste lyfta fram Anna-Karin Strömstedts två sista veckor i världscupen. Det var känsligt. Hon har inte fått visa allt hon kan, men nådde en bra nivå på slutet, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte