Hollywood-stjärnan stämmer sin kompis – för pokerskuld

SPORTBLADET

Nick Cassavetes vill ha 1,5 miljoner kronor av affärsmannen Kevin Washington

"The Notebook”-regissören Nick Cassavetes vann en halv miljon kronor på poker av Kevin Washington.

Men Cassavetes har inte fått betalt och har nu lämnat in en stämningsansökan mot sin före detta kompis på det tredubbla beloppet – 1,5 miljoner kronor – eftersom han hävdar att Washington aldrig haft för avsikt att reglera skulden.

Foto: Nick Cassavetes

Nick Cassavetes, regissören bakom Hollywood-succéer som "The Notebook” och "Alpha Dog", är en välkänd pokerfantast och har bland annat spelat om miljoner i tv i det klassiska pokerprogrammet "High Stakes Poker".

Han är också en av de Hollywood-profiler som pekas ut som mest aktiva i de största privata spelen, ihop med namn som Toby Maguire och Ben Affleck.

Och det var just under ett sånt privat parti som Nick Cassavetes vann 72 600 dollar, ungefär en halv miljon kronor, av kompisen och affärsmannen Kevin Washington, enligt Highstakesdb.com.

Pappa äger järnvägsbolag

Efter att partiet var färdigspelat och förlusten ett faktum skrev Kevin Washington en check på beloppet. Problemet är att checken var spärrad vilket betyder att Nick Cassavetes kammade noll när han försökte hämta sina pengar.

Därför har regissören nu lämnat in en stämningsansökan på 217 800 dollar eller 1,5 miljoner kronor, alltså det tredubbla beloppet, mot Kevin Washington. Att summan är tre gånger högre än den ursprungliga skulden är att Nick Cassavetes hävdar att Washington aldrig hade för avsikt att betala sin skuld.

Kevin Washington lär dock ha råd. Hans pappa äger Montana Rail Link, USA:s största privatägda järnvägsbolag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker