Laurén: Hon fjantade till det

SPORTBLADET

STOKKE. Cecilia Brækhus ville inte riskera en ny kyssattack från Mikaela Laurén. Så när det blev dags för face to face efter invägningen höll den norska världsmästaren upp en näsduk för sin mun.

– Hon fjantade till det för att jag inte skulle pussa på henne. Det kändes bara fjantigt, säger Mikaela.

Som med sina psykningar och hårda ord försökt komma in under skinnet på sin motståndare.

– Jag tror att jag har lyckats med det. Det känns som en osäkerhet att hon inte ville stå nära mig.

”Hade redan fixat en show”

Medan alla andra som vägde in ställde sig ansikte mot ansikte tätt intill sin motståndare blev det dryga metern mellan Laurén och Brækhus.

– Kändes som att det var hon som tog det avståndet. Jag tyckte att varför kan vi inte stå lite närmare varandra? Men jag orkade inte hålla på att provocera och ställa till en scen. Jag hade ju redan fixat en show. Jag ville inte ödsla energi på det mer, säger Mikaela.

Tre hekto mer

Mikaela vägde in på 66,1 kg. Brækhus på 65,8. En klar skillnad mot när Brækhus inför matchen mot Klara Svensson hade enorma problem med att klara vikten.

– Det misstaget hon gjorde med Klara ville hon inte göra om igen. Det har man sett på henne hela tiden här. Tre hektos skillnad betyder ingenting, säger Mikaela.

Som är laddad och redo för sitt livs match som är beräknad att starta efter 23 i morgon kväll.

– Allt känns bra. Jag känner mig stark, lugn. Hela familjen är här. Nu ska jag äta, umgås, ta det lugnt och bara förbereda mig.

Sveriges åtta världsmästare i boxning 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM