Calle Halfvarsson

Halfvarsson: ”Inte varit någon dans på rosor direkt”

Av: 

Fredrik Andersson

SPORTBLADET

En halv premiärdistans – sedan bröt Calle Halfvarsson VM.

Nu har 32-åringen redan börjat träna inför kommande säsong.

– Jag är inte klar än, säger han till Sportbladet. 

Skid-VM i Oberstdorf blev ett stort misslyckande för Calle Halfvarsson, 32, som tvingades kasta in handduken redan efter halva premiärdistansen.

”Jag kommer under våren bestämma mig hur jag ska göra framöver och hur min plan ska se ut”, skrev han, bland annat, på Instagram efter sin korta VM-sejour.

Och planen för kommande utmaningar är redan påbörjad.

– Jag mår bra, för många är säsongen inte slut än men min säsong tog slut väldigt tidigt. Jag har faktiskt redan haft min semester och jag har redan kommit igång med min träning inför nästa år. Jag är inne i de tankarna redan nu. Det känns bra, förhoppningsvis kan man kanske få lite försprång till de andra.

– VM blev ett misslyckande. Jag förstod nästan det innan, jag gjorde allt jag kunde in mot VM, jag försökte hitta någon form och komma in i det från den dåliga känslan jag hade under Tour de Ski och tävlingarna innan. Men det räckte inte till, så jag kände ganska fort på VM att det inte skulle fungera, då tänkte jag att det var lika bra att lägga ner VM och säsongen. Det fanns ingen mening att fortsätta, det var nog jobbigt med alla ”på nytt-starter” jag gjorde innan VM.

”Har fortfarande en väldans motivation”

I en intervju med Expressen efter VM-uttåget sa 32-åringen: ”Ibland kan jag tänka: fan, varför ger jag inte bara upp? Men så länge jag tror på det vill jag kämpa vidare”.

Och några tankar på att ge upp har han inte.

– Nej, men det är klart att de tankarna kommit upp, det blir speciellt när det går emot en hela tiden, som det gjort hela säsongen egentligen. Det har varit tungt, det har inte varit någon dans på rosor direkt. Men jag är inte riktigt klar än. Jag känner inte så som Viktor (Thorn) förklarade för mig i dag (läs: tisdag). Jag känner mig ganska långt ifrån det, han kände sig klar, där är inte jag. Jag har fortfarande en väldans motivation. Att jag redan nu kan vara igång med träning och känna motivation visar också att man inte är i närheten av att lägga av i alla fall. Det känns bra, men säsongen i sig var absolut inte bra.

Hur känns kroppen och formen nu?

– Den är inte jättebra, men det ska den inte vara nu heller. Men jag har sprungit mycket på slutet här nu, jag känner mig rätt bra i benen nu faktiskt. Men det brukar gå rätt fort för mig att komma in i det.

”OS driver mig”

Halfvarsson fortsätter:

– OS driver mig. OS är alltid häftigt. Och jag går fortfarande utan individuella medaljer på mästerskap, det driver en framåt. Det jag laddar för nu är att jag ska få till träningen bra så att det inte blir ett sådant här år igen, som jag haft nu under ett par år, framför allt i år, att kroppen inte fungerar som jag vill att den ska göra. Jag måste göra allting rätt i träningen.

Har du kommit underfund med varför kroppen inte fungerar som du vill?

– Det är lite gissningar, men jag har varit på tester och så där och vi har våra aningar. Vi kommer göra lite ändringar i träningen i år, jämfört med tidigare, om det fungerar vet man aldrig. Det är det som är lite lurigt när man håller på med den här sporten, man lägger ner extremt mycket tid och arbete under en sommar och höst och får man då inte betalt för det… då är det ju tufft. Det blir likadant i år, nu kommer jag göra en ny grej och hoppas och tro på det här, men det finns fortfarande inget kvitto på att det kommer fungera. Men jag tror på det.

Vad är det för ändringar du gjort i din träning?

– Jag håller det för mig själv, haha. 

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Calles besvikelse över petningen: ”Jag var irriterad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Calle Halfvarsson

Längdskidor

Vintersport