Bandy

Edsbyn rasar mot Alan Dzhusoev: ”Spottade mig i ansiktet”

Storstjärnan matchhjälte – efter incidenten

Av: 

Magnus Wilsson

Gustaf Ränkeskog

SPORTBLADET

Han missade den första semifinalen mot Edsbyn på grund av avstängning. Nu var Alan Dzhusoev tillbaka – och visade vägen direkt för AIK.

Efter matchen rasade dock Edsbyns Joakim Svensk mot den ryske stjärnan.

– Han spottade mig i ansiktet i början, så jag var helt väck, säger han till Bandypuls.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Alan Dzhusoev såg tillsammans med Erik Pettersson till att föra AIK till seger i den andra semifinalen mot Edsbyn.

Dzhusoev, som saknats på grund av en avstängning från kvartsfinalen mot Västerås, visade direkt att han var på spelhumör och var direkt inblandad i AIK:s tre första mål i 6–5-segern.

En viktig pjäs att få tillbaka, enligt Erik Pettersson.

– Jag tycker det syns ganska tydligt. Vi har ett helt annat tempo i spelet i dag och han är riktigt bra och sugen att lira och skapar mycket oreda för Edsbyn, säger AIK:s storstjärna om sin ryske kollega i Sportbladet Play.

Trots både en 5–1- och 6–3-ledning för gästande AIK kom Edsbyn tillbaka, men AIK lyckades ändå hålla ut och kvittera matchserien efter seger med 6–5.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker att vi i stora delar gör en jäkla bra match. Jag tycker att det är vi som styr matchen, säger Pettersson.

”Chockad”

Nu kan dock matchhjälten Alan Dzhusoev, som var tillbaka efter att ha slagit Västeråsspelaren Tobias Holmberg i ansiktet med klubban, hamna i blåsväder. Edsbyns libero, Joakim Svensk, anklagar nämligen 28-åringen för att ha spottat honom i ansiktet.

– Dzhusoev spottade mig i ansiktet i början av matchen så jag var helt väck. Jag kunde inte koncentrera mig efter det, jag vart chockad. Jag frågade domarna, men de svarar inte ens, säger Svensk som är oförstående:

– Vi sa inget till varandra, vi åkte bredvid varandra så här och gruffade lite. Att få en spottloska i ansiktet i de här tiderna ... jag har aldrig varit med om det tidigare. Jag blev så förvånad att jag inte kunde koncentrera mig, jag brydde mig inte om något i första halvlek.

Galotta: En del av spelet

Jonas Galotta, AIK:s sportchef, anser att det inte har förekommit någon spottloska.

– Jocke Svensk vet väl hur man ska spela en sån här semifinalserie, han vill naturligtvis flytta fokus till något annat än deras förlust. Jag kan inte tolka det på något annat sätt. Det här är en del av spelet att kasta anklagelser runt sig, och jag gillar inte att man gör det mot våra spelare. I det civila skulle man kalla det här för förtal, det här är trams, säger Galotta till Bandypuls.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Alan Dzhusoev.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Bandy

LÄS VIDARE

Ett decimerat Villa slog tillbaka – kvitterat i semin i skyttekungens comeback

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

Edsbyns IF

AIK Bandy

Jonas Galotta