Succé för Fredricson i Doha

Av: 

TT

Peder Fredricson, på hästen Hansson WL, gör succé i Doha. Arkivbild.
Peder Fredricson, på hästen Hansson WL, gör succé i Doha. Arkivbild.

Peder Fredricson har inlett tävlingsåret med stora framgångar på Global Champions-touren i Doha.

Det blev seger i lag och en andraplats individuellt.

Det så kallade abortviruset har fått ridsporttävlingarna i en stor del av världen att avstanna av rädsla för smittorisken. Men Qatar ingår inte i riskområdet och där tävlar flera svenskar i säsongspremiären på den penningstinna Global Champions-touren.

Bäst gick det för Peder Fredricson, som i par med tysken Markus Ehning, var felfria och snabbast av alla i Global Champions League-tävlingen.

Fredricson var dessutom individuellt näst snabbast av alla på sin häst Hansson WL.

– Det känns jättebra med en så fin start på säsongen, sade Fredricson i en intervju efter ritten och berömde sin lagkamrat Marcus Ehning, enligt Svenska ridsportförbundet.

Fredricson var inte den enda svensken som stod för ett toppresultat. Bara 19 hundradelar efter honom, på tredje plats, också det efter en felfri runda, kom landslagskompisen Henrik von Eckermann på hästen King Edward. Den tredje svensken, Evelina Tovek, kom först på 31:a plats, med åtta fel.

Senare under lördagskvällen avgörs den individuella grand prix-hoppningen i Global Champions Tour. Till den har Peder Fredricson bytt häst och tävlar på Christian K.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN