Bandy

Sirius smällkaramell – besegrade Hammarby

Av: 

Anton Johansson

SPORTBLADET

UPPSALA. Sirius avslutade julhelgen på bästa sätt.

Hemma på Studenternas besegrade man ett skadeskjutet Hammarby med 5–3 – mycket tack vare tidigare Hammarbyspelaren Ted Bergström.

– Det hade varit riktigt surt att förlora i dag, säger han.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Ted Bergström, som lämnade Hammarby förra säsongen, gjorde 1–0 på straff redan efter åtta minuter. Och bara minuten efter dubblade Ted Haraldsson Sirius ledning.

Just Bergström skulle visa att släkten var värst denna annandag jul.

Bergström stod för förarbetet när David Thorén – även han i Hammarby förra säsongen – satte 3–1 i slutet av första halvlek.

Tidig reducering

Hammarby fick rensa luften i omklädningsrummet i paus och det verkade ha gett effekt. Åtminstone i inledningen av andra halvlek. Rutinerade Daniel Mossberg stod för en fin liten soloräd när han reducerade i 49:e minuten.

Hammarby, fast beslutna att hålla liv i segerraden på tre matcher, gick för en kvittering men fick i stället ännu ett mål i baken. Jerker Ortman satte 4–2 i 63:e minuten, framspelad av Ted Bergström.

Skogssupportrar

Sirius vann till slut med 5–3 – och bröt en fyra matcher lång förlustrad. Lite extra kul för den tidigare Hammarbyspelaren.

– Så är det, absolut. Det är alltid extra skönt att vinna, och det hade varit riktigt surt att förlora i dag, säger Bergström.

Det var ändå en del supportrar som hade tagit sig till Studenternas för att se matchen. Eller ja, till skogsdungen bakom ena långsidan. Uppskattningsvis 50 åskådare hejade fram Sirius klädda i varma vinterkläder.

– De är underbara. Jag tror att de har varit här varje match, säger Bergström.

Uppförsbacke

För Hammarby är det en tung förlust och man har något av en uppförsbacke framöver. Stockholmslaget är hårt skadedrabbat med nyckelspelarna David Pizzoni, Robin Sundin och Alexander Jegoritjev borta länge.

– Det är bra spelare, men samtidigt vet vi om att de inte ska spela. Det är upp till oss andra att knyta näven och vilja vara med och spela ännu mer. Nu har alla världens möjlighet att visa framfötterna, säger Daniel Mossberg.

Vill spela på Zinkens

Men man får inte visa framfötterna på hemmaplan då idrottsförvaltningen i Stockholms stad har stängt av aggregaten för alla isbanor – däribland Zinkensdamms IP.

– Det är annorlunda, kan man ju säga. Det är ändå vår hemmaplan och vi har varit obesegrade där i år. En sådan här dag finns det inget bättre än att spela ute och nu helt plötsligt får vi göra det bästa av situationen. Det är klart att det är skönt att spela inomhus men det är inte optimalt att spela klockan 14. De flesta i laget jobbar ju. Vi får se hur vi löser det men det är bara att knyta näven. Sen att vi vill spela på Zinkens säger ju sig självt, säger Mossberg.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet Shop

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Edsbyn starkast på Sävstaås

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Hammarby IF Bandy

Sirius Bandy

Elitserien i bandy

Daniel Mossberg