Pionjären förlänger – siktar på att vinna STCC

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
"Jag fram emot att jobba med teamet mot min nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet", säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
Foto: Joakim Astrom/PWR
"Jag fram emot att jobba med teamet mot min nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet", säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

SPORTBLADET

Mikaela Åhlin-Kottulinsky förlänger sitt kontrakt med PWR Racing. Hon är därmed klar för STCC 2021 och 2022 med målet att vinna mästerskapet.

”Tillsammans med PWR har jag uppnått drömmen att som första kvinna vinna ett race i STCC, nu ser jag fram emot att jobba med teamet mot min nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet”, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Eldriven racingbil

Ett av skälen till hennes beslut att stanna hos teamtet är PWR:s satsning på att vara en del i att utveckla en eldriven racingbil.

"En eldriven och mer hållbar motorsport är något jag brinner för", säger hon.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky debuterade i STCC 2017 och har kört 52 lopp. Hon har vunnit två race, stått på pallen ytterligare sex gånger och tagit poleposition en gång. Hon är den mest framgångsrika kvinnliga föraren i STCC:s historia.

Åhlin-Kottulinsky får sällskap i teamet av tidigare signade Robert Dahlgren. Tillsammans utgör de PWR:s förarduo i STCC 2021.

Reviderad kalender

Årets STCC-säsong kommer att bestå av sex tävlingshelger. Den nyligen reviderade kalendern startar den 4 juni på Ljungbyhed Park i Skåne. Säsongen avslutas med final på Ring Knutstorp 8–9 oktober.

”Efter en väldigt speciell 2020-säsong hoppas vi nu på ett år med publik på läktarna och stark tillväxt för mästerskapet", säger Micke Bern, vd på STCC.

Sedan tidigare har regerande mästaren Rob Huff sagt att han ska komma tillbaka och försvara sin titel. 18-årige Rasmus Hedberg har också bekräftat att han kommer till start. Försäsongen är ännu bara i sin början.

Publicerad: