”Akvarium” tillbaka (?) i SHL

Timrå IK tillbaka i SHL.

Det kan också betyda att motståndarsupportrar kan behöva välkomna tillbaka den så omtalade bortasektionen igen.

– Vi kommer träffa SHL inom kort och då får vi utvärdera det om hur vi ska gå till väga, säger klubbens vd Jonas Torines

Högst upp på östra kortsidan i NHK Arena står Timrås bortasektion.

När klubben återvände till SHL 2018 ställdes en del nya krav på arenas utformning. Bland annat tvingades Timrå att flytta bortastå och de gästande supportrarna till en egen sida i arenan.

Det landade i en akvariumliknande bur.

Sektionen var omtalad senast klubben var uppe och ledde bland annat till flertalet protester från andra lags supportrar.

”Jag har knappt sett den”

Nu när Timrå IK är tillbaka igen är frågan om motståndarsupportrar än en gång kommer vara tvungna att bekanta sig med akvariet.

–Jag kan inte ge något svar än hur det blir, säger nye vd:n Jonas Toriness, som inte fanns med under förra besöket i SHL, direkt efter att avancemanget är klart.

Vill du ha kvar den?

– Jag har inga kommentarer. Jag har knappt sett den. Vi har inte haft folk här så jag har knappt tittat åt det hållet. Vi har haft åtta personer och de har varit där, säger Torines och pekar mot långsidan.

– Jag har inget svar på det idag.

Ni ska utreda, fundera och diskutera med SHL:s säkerhetschefer?

– Ja precis. Vi kommer träffa SHL inom kort och då får vi utvärdera det om hur vi ska gå till väga.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.