Alexandersson tappade i Schweiz

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYR N
SPORTBLADET

Tove Alexandersson hade chansen att i praktiken säkra sin fjärde raka världscuptitel. I stället bommade orienteringsstjärnan rejält.
"Efter missen mådde jag inte alls så bra", säger 25-åringen efter långdistansblundern.

Missen på nionde kontrollen förstörde för Tove Alexandersson. Den svenska totalledaren förlorade ledningen i loppet och slutade på 14:e plats i den näst sista deltävlingen i världscupen i orientering i Grindelwald, Schweiz.
"Det var en stig som jag inte såg på kartan, så jag tog ett dåligt vägval. Och sedan missade jag själva kontrollen. Jag vet inte hur mycket tid jag tappade där, men det var alldeles för mycket", säger Alexandersson i ett pressmeddelande.
Resultatet på långdistansen innebär att Alexandersson bara är 29 poäng före ryskan Natalia Gemperle, som blev trea på fredagen, inför den avslutande medeldistansen. Den 25-åriga svenskan jagar sin fjärde raka totalseger.
Martin Regborn, totaltvåa inför säsongsavslutningen, tvingades bryta herrarnas långdistans och har därmed ingen möjlighet att ta hem slutsegern i cupen.
"Jag fick sjukdomskänningar i onsdags. I morse kände jag inget så jag valde att starta. Men redan till startpunkten kände jag att kroppen inte svarade", säger Regborn.
Det blev två schweiziska segrar på fredagen: Matthias Kyburz vann herrloppet och Elena Roos damloppet.

ARTIKELN HANDLAR OM