Norrköping Dolphins

Dolphins ikon Jeff Taylor är död – blev 60 år

Av: 

Simon Svensson-Parenti

SPORTBLADET

Norrköping Dolphins är i sorg.

Klubblegendaren Jeff Taylor har gått ur tiden efter en längre tids sjukdom.

– Han gav allt för Norrköping och laget, inget stoppade honom. När han pratade så lyssnade alla, säger tidigare lagkamraten David Bergström till Norrköpings Tidningar.

Norrköping Dolphins ikon Jeff Taylor har avlidit. Efter en tids sjukdom avled basketikonen i förra veckan, 60 år gammal.

– Tankarna går till familjen och barnen. Jag var ung och han veteran när jag kom upp. Klart man såg upp till Jeff, det gjorde man med en gång, säger tidigare lagkamraten David Bergström till Norrköpings Tidningar.

Efter en framgångsrik collegekarriär spelade Taylor två säsonger i NBA innan han prövade lyckan i Europa. Så småningom hamnade amerikanen i Norrköping Dolphins där han bland annat var med och tog klubbens andra SM-guld.

– En skadefri Jeff är den bästa jag coachat, skadad är han topp tio. Han förde respekt med sig, hans inställning smittade av sig och han skrämde motståndarna med sitt försvarsspel och dunkar, säger förre coachen Kelly Grant.

SM-guld som höjdpunkt

Som spelare toppades karriären 1998 när Norrköping tog SM-guld genom att besegra rivalen Plannja i finalen.

Genom åren blev Taylor en ikon i Dolphinskretsar. Efter spelarkarriären jobbade han som idrottslärare, men fortsatte att vara aktiv i klubben i olika tränar- och ledarroller.

– Han gav allt för Norrköping och laget, inget stoppade honom. Jeff sa inte så mycket men möttes av stor respekt. När han pratade så lyssnade alla, fortsätter David Bergström.

Taylor efterlämnar frun Pia och sex barn. Bland annat sonen Jeffrey, som även han spelade både i college och NBA, men nu är proffs i spanska storklubben Real Madrid.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Wahlberg: En otrolig resa – ingen trodde på Norrköping Dolphins

ÄMNEN I ARTIKELN

Norrköping Dolphins

Basketligan herr

Basket