Stina Nilssons egna ord om revbensskadan

Stina Nilsson ramlade ute i skogen och skadade revbenet.

Smärtan efter skadan satt i länge och senare visade det sig att revbenet var brutet.

– Det känns som att det var i flera veckor, säger hon om smärtan.

Men nu är skidåkaren tillbaka på allvar och sparrar med herrlaget i Idre.

Skidåkaren Stina Nilsson har haft en krånglig höst och har fått anpassa sin träning på grund av en skada ett i revben.

Hon befinner sig just nu på läger i Idre och berättar för Sportbladet om olyckan som inträffade tidigare i höst. Stina Nilsson var ute på ett träningspass i skogen när oturen var framme.

Trots fallet körde hon vidare, händelsen kändes enligt henne själv odramatiskt. Smärtan kom senare.

– Jag var ute och sprang och snubblade på en rot, ramlade och landade på min knutna näve och så gick revbenet av. Jag visste inte att det var så först utan jag reste mig och fortsatte passet. Sen gjorde det ondare och ondare, berättar hon.

Du fortsatte trots skadan?

– Jag åkte rullskidor också samma pass. Men det är typiskt för revbensskador att det gör ondare och ondare, det kommer mer och mer, säger Stina Nilsson.

Hur länge satt smärtan i?

– Det känns som att det var flera veckor ett tag. Jag röntgade mig inte direkt heller eftersom jag trodde att det var en spricka och så det gick några veckor innan vi röntgade det och såg hur det var, att det var av. Då bestämde jag mig för att vara hemma från första lägret.

Hon talar om damlandslagets läger på hög höjd i Frankrike i september. Men även nu när hennes lagkamrater ska slipa i formen i italienska Val Senales väljer Stina Nilsson sin egen väg.

Tränar med herrarna

Är du begränsad i din träning fortsatt?

– Nej, i stort sett inte. Men anledningen till att jag är här för att jag har den bakgrunden jag har med skadan och att det finns störst möjlighet för att göra bra träning för mig här. Jag älskar att vara i Val Senales men det är begränsat med gym och alternativ träning som jag fortfarande behöver.

– Jag åker ju skidor, men vill veta att om jag får ont ett pass ska jag kunna gå in och sätta mig på en cykel och kunna göra bra styrketräning.

Saknar du damlandslaget?

– Både Anna (Dyvik) är här och Hanna (Falk) ska hit så det är inget fel på sparringen här.

Kör du dina pass med killarna?

– Vi är på samma läger som ofta, det är inget speciellt att vi tränar en del ihop. Jag ser det inte som att vi är ett dam och ett herrlag utan att vi är ett landslag. Jag får bra laganda av att vara med det här landslaget.

Om skadan påverkar Stina Nilssons kapacitet i vinter återstår att se, men hon har tagit sig tillbaka från skador förr.

Inför VM i vintras fick hon en muskelbristning i baksida lår, men kom ändå tillbaka och gjorde succé på VM.

En annan som gjort succé i sommar och höst är en av vinterns främsta konkurrenter; Therese Johaug. Stina Nilsson har noterat norskan framfart på löparbanorna. Och Stina är, som många andra, imponerad:

– Det har ingen missat och det sjukt imponerande. Det är bara att applådera. Det är inte överraskande tycker jag, man vet hur stark hon är på vintern så det är bara kul att hon har fått visa vilken pump hon egentligen besitter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.