Friidrotts-VM

Bengtsson: Kan bli världsrekord

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

DOHA. Angelica Bengtssons stavhoppsfinal var tidernas bästa.

En hint om vad som komma skall när Mondo Duplantis kliver ut för guldjakt?

– Jag tror killarna kan jobba upp sig mot världsrekord, säger Angelica Bengtsson.

Tolv hoppare över 4,70, sex över 4,80 och två som var helt felfria över 4,90 innan Anzjelika Sidorova gled över 4,95 för guld.

Söndagens högdramatiska stavhoppstävling var utan tvekan tidernas bästa.

– Jag brukar aldrig vilja sitta kvar och kolla färdigt på en tävling, men den här gången gjorde jag det, det var en så bra tävling, säger Angelica Bengtsson som till och med tror att Sidorova kunde ha utmanat Jelena Isinbajevas världsrekord om det krävts.

– Nu blev hon ensam så hon fortsatte inte, säger hon.

Men i dag kommer en ny chans till världsrekord, det vill säga över 6,16, när främst Mondo Duplantis, Sam Kendricks och Piotr Lisek gör upp om guldet i herrarnas tävling. Tre hoppare som redan gjort över sex meter i år och som alltid hoppar bra på mästerskap.

”Hoppas det blir flera stycken”

Angelica Bengtsson är förväntansfull. Hon hade planer på att åka hem tidigare från Doha men kommer nu vara kvar veckan ut och se tävlingarna – med hopp om ett världsrekord i stav.

– Jag tror det kommer vara flera hoppare över sex meter. Jag hoppas att de trycker varandra upp mot världsrekordet och att de blir flera stycken kvar i tävlingen då så de håller fokus och taggar till, säger hon.

Höjningsschemat är upplagt för rekordförsök. Från och med 5,87 så höjer man med fem centimeter i taget vilket innebär att både världsårsbästa 6,07 och världsrekord 6,17 finns som tänkbara höjder om inte tävlingen avgörs tidigt och en hoppare själv väljer rekordhöjd.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Vi behöver inte vänta lika länge på 6,20

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrotts-VM

Friidrott

Angelica Bengtsson

Armand Duplantis

Stavhopp

Doha