Skellefteåmålvaktens tabbe: ”Tyckte synd om mig”

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter fem raka segermatcher med Gustaf Lindvall valde Skellefteå Mantas Armalis i målet.

Efter 4,20 stod han för en jättetavla.

– Han tyckte väl synd om mig som hade en nolla i målkolumnen, säger Brynäs Johan Alcén i C More.

Skellefteå kom till mötet med Brynäs med fem raka segrar. I alla de matcherna har tränarstaben valt att satsa på Gustaf Lindvall i målet.

Mot Brynäs var det dock Mantas Armalis tur att ställa sig i kassen. Men han är nog inte närmare förstaspaden efter den här insatsen.

Skellefteå dominerade spelet inledningsvis och hade dessutom ett powerplay när Armalis skulle sköta ett uppspel från eget sarghörn. Det ville sig dock inte bättre än att han fick felträff och skickade pucken gick rakt upp i gapet till Johan Alcén. Armalis rusade tillbaka mot det öppna målet, föll och gled förbi innan Alcén placerade in ledningsmålet i öppen bur.

Fjärde raka efter tränarbytet

Det dråpliga målet blev också viktigt. Skellefteå, som fick klara sig utan Oscar Möller efter en smäll i slutet av första perioden, fick se Emil Molin förvalta en fin assist från Anton Rödin i tredje perioden och utöka ledningen. Men med knappt två minuter kvar reducerade Skellefteås Jonathan Pudas i spel sex mot fem och skapade nerv men närmare än så kom inte Skellefteå.

– Vi var lite för runda, spelade för mycket på utsidan. De gör det bra och vi lite sämre, säger Tommy Samuelsson i C More.

Segern var Brynäs fjärde i rad efter tränarbytet och man är nu uppe på samma poäng som Växjö över slutspelsstrecket.

– Vi gör en heroisk insats i dag, säger Brynäs målvakt Joakim Eriksson som förvaltade sitt förtroende som ovan startmålvakt snäppet bättre än sin kollega i Skellefteå.

1 av 2 | Foto: CMore
Mantas Armalis stod för en jättetavla.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM