Stavhopp

Duplantis rival dopad – skyller på choklad

Av: 

TT

Cole Walsh.
Cole Walsh.

SPORTBLADET

Cole Walsh, 24, har blivit dopningsavstängd i tre månader efter att ha testats positivt för substansen carboxy-THC som är huvudingrediensen i cannabis.

Den amerikanske stavhopparen skyller dock problemet på choklad.

"Jag har växt som person genom den här erfarenheten", skriver han på sin Instagram.

24-årige Cole Walsh blev tionde man i stavhoppsfinalen i Doha, Qatar, i september. I samma tävling tog svenske superstjärnan Armand Duplantis hem silvret efter en rysare mot Walshs landsman Sam Kendricks.

Nu har Walsh fastnat i en dopningskontroll. Amerikanen har testats positivt för substansen carboxy-THC som är huvudingrediensen i cannabis.

Stavhopparen har accepterat domen från den amerikanska dopningsbyrån USADA, men menar dock att cannabis inte är orsaken bakom.

”Jag kunde inte ana”

I stället skriver Walsh på sin Instagram att det handlar om choklad.

"Jag åt en chokladbar som innehåller THC för att kunna somna under en flygning. Jag kunde inte ana att den skulle innehålla så mycket carboxy-THC så att jag skulle testa positivt. Jag har växt som person genom den här erfarenheten och jag kommer vara mer fokuserad än någonsin att bli en bättre stavhoppare", skriver han.

Amerikanen har dock redan avtjänat sitt straff. Han testade positivt den 29 januari efter att ha blivit trea på en inomhustävling i tyska Cottbus och kan därför omgående tävla igen.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

90 miljoner kronor är försvunna i OS smutsigaste sport

ÄMNEN I ARTIKELN

Stavhopp

Friidrott

Armand Duplantis