Nekar till brott: ”Helt absurt”

Grät under förhören – åtalad för misshandel och olaga hot

avMax Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den svenske ishockeyprofilen, som står åtalad för flera våldsbrott mot en närstående, menar på att han är oskyldig.

I rättssalen bröt mannen ut i tårar.

– Det är helt absurt, säger den tidigare Tre Kronor-spelaren.

Rättegången mot hockeyprofilen, som står åtalad för försök till misshandel, försök till grov misshandel samt olaga hot mot en närstående, började i dag.

Misstankarna gör gällande att hockeyprofilen har försökt örfila och försökt kasta ut sin närstående genom fönstret. Han ska även ha hotat personen till livet.

När målsägandes advokat Elisabeth Massi Fritz berättade om brottsmisstankarna i rättssalen skakade den åtalade på huvudet och höjde ögonbrynen vid ett flertal tillfällen. Han nekar till brott.

Blev tårfylld

Vid lunchtid hölls förhör med hockeyprofilen i rätten. När den åtalade mannen berättade om de ovanstående misstankarna blev han tårfylld och var tvungen att ta stanna upp ett par sekunder innan han fortsatte:

– Jag har definitivt inte gett (målsäganden) en örfil. Jag känner inte igen den situationen, säger den tidigare Tre Kronor-spelaren och berättar om försöket att kasta ut sin närstående genom ett fönster.

”Varför skulle jag?”

– Jag skulle aldrig slänga ut (målsäganden) genom ett fönster. Det är helt absurt. Jag skulle aldrig vilja orsaka någon skada. (Målsäganden) lyssnade inte på mig och ville inte prata med mig. Då säger jag: Ska jag slänga ut dig genom ett fönster? Men jag skulle aldrig göra det. Varför skulle jag hota med något som jag aldrig skulle göra?

Elisabeth Massi Fritz frågade då om målsägande hade någon anledning att vara rädd för honom.

– Nej, svarade profilen.

Hockeyprofilen vill inte lämna någon kommentar till Sportbladet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM