Världscupfinalen i Italien körs utan publik

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Den alpina världscupfinalen i Cortina kommer köras utan publik på läktarna.

Norra Italien fortsätter att påverkas av coronavirusets utbrott, och nu tvingas även internationella skidförbundet, FIS, agera.

– För närvarande är Cortina bekräftad som tävlingsort, men utan publik i samband med tävlingarna, säger Markus Waldner från FIS till SVT Sport.

Den alpina världscupfinalen kommer köras mellan 16–22 mars i Cortina i nordöstra Italien. Trots coronavirusets utbrott kommer tävlingarna i nuläget att gå av stapeln. Dock kommer det nu ske inför tomma läktare.

Både herrarna och damerna kommer avsluta sina säsonger i det klassiska skidmeckat, i ett evenemang som alltid lockar till folkfest.

– För närvarande är Cortina bekräftad som tävlingsort, men utan publik i samband med tävlingarna, säger internationella skidförbundets, FIS, högsta chef på herrsidan, Markus Waldner till SVT Sport.

Kan ändras

I värsta fall kan världscupfinalen flyttas alternativt ställas in helt och hållet, men förhoppningen är att de ska kunna köras som det var tänkt.

– Det är beslutet i nuläget. Det kan komma att ändras beroende av vad som händer de närmaste dagarna, säger Waldner.

PODD Hur stor är risken att coronaviruset utvecklas till en pandemi?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med professor Björn Olsen om vilka konsekvenser det kan få om coronaviruset utveclas till en pandemi.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Foto: Giovanni Auletta / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE