Skrällen – stjärnan byter sport

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Han har vunnit världsmästarbälten i boxningsringen.

Nu ska Tyson Fury inta MMA-oktagonen.

– Går gärna in där och krossar någon, säger Fury.

Den närmaste tiden kan bli hektisk för Tyson Fury – boxningsstjärnan som 2015 hade fyra världsmästarbälten och som Otto Wallin gick tolv ronder mot i september – som planerar en ny fajt med Deontay Wilder, innehavare av WBC-bältet, inte en utan två gånger under 2020.

– Det var en bra match och vi borde göra det här igen. Om det blir i Amerika eller Storbritannien spelar ingen roll, sade Wilder efter deras första titelfajt i slutet av förra året.

Den 31-årige britten Fury ska även nu på torsdag debutera i WWE, wrestling, där han ställs mot Braun Strowman i Saudiarabien. Och nu har han bestämt sig för att bredda sig ytterligare.

”Inget nytt för mig”

– Ni kommer kanske se Tyson Fury gå sin första MMA-match i år. Det är annorlunda, men Tyson Fury tar över, säger Tyson Fury till Sky Sports.

Och hans coach blir en av sportens största profiler – den kontroversielle irländaren Conor McGregor.

– Han är villig att träna mig och det kommer att bli bra. Ni såg min senaste boxningsmatch (den mot Otto Wallin) då var det blod överallt, det är inget nytt för mig, det är en del av mitt arv. Jag skulle gärna gå in i oktagonen och krossa någon.

Och McGregor är redo att ta tränarrollen.

”Vi kör!”, twittrade han som svar på Sky Sports inlägg om Furys MMA-planer.

Publicerad:

LÄS VIDARE