Föräldrar skrek på domaren tills hon började gråta

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

En tjej som dömde innebandymatcher blev trakasserad av föräldrar.

Enligt SVT Nyheter Västerbotten gick det så långt att tjejen bröt ihop och började gråta.

– Det är hemskt. Det är vuxna som är problemet, säger Ulrich von Pawel-Rammingen på Västerbottens domarkommitté till SVT Nyheter Västerbotten.

Det var förra helgen som det arrangerades flera innebandymatcher för barn i upp till tioårsåldern i Västerbotten. SVT Nyheter Västerbotten har skrivit om att en tjej som blev verbalt påhoppad och trakasserad av föräldrar under flera av matcherna.

”Vågade inte säga emot”

Tjejen hade relativt nyligen börjat som domare i innebandy och dömde flertalet av barnens matcher. Men det blev ingen rolig helg. Enligt SVT Nyheter Västerbotten betedde sig flera föräldrar illa, de skrek och klagade på alla domslut.

”Jag fortsatte bara att döma men kände ju att jag vart mesigare och mesigare och vågade inte säga emot dom längre även fast jag skulle gjort det för det är ju domaren som dömer”, skriver tjejen i en redogörelse till Västerbottens domarkommitté.

SVT Nyheter Västerbotten har pratat med Ulrich von Pawel-Rammingen i Västerbottens domarkommitté:

– Barn måste få leka leken. Det är ungdomar som dömer barnen och det är vuxna som är problemet, säger Pawel-Rammingen.

”Grinade på planen”

En förälder uppges ha gått ner från läktaren och ställt sig vid sidan av planen och skrikit på tjejen. Till slut kom tårarna hos tjejen, hon uppges ha blivit väldigt ledsen.

”De sista minuterna gick jag och grinade på planen efter alla kommentarer och då tyckte jag verkligen inte att det var kul längre och jag vill inte döma något mer”, skriver tjejen bland annat i redogörelsen.

Västerbottens domarkommitté har kontaktat de inblandade föreningarna.

– Det inträffar sådana här fall emellanåt. Det spelar ingen roll hur många insatser vi gör. Det kommer alltid nya historielösa föräldrar, säger Ulrich von Pawel-Rammingen till SVT Nyheter Västerbotten.