Norska skidåkaren lägger av 27 år gammal

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Norska skidstjärnan Petter Northug mister en viktig träningspartner.

Brodern Tomas Northug, som var i VM-final i sprint 2015, ska sluta, uppger skidsajten Sweski.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN
Tomas Northug var i VM-final 2015. Här med brodern Petter.

På VM i Falun 2015 stod bröderna Tomas och Petter tillsammans på startlinjen i sprintfinalen. Efter guldet berättade storebror Petter Northug hur mycket det betydde för honom och familjen att brodern också varit med. Tomas låg ett tag tvåa i finalen men mattades och kom sist.

Bröderna har sedan unga år haft ett stort utbyte av varandra och tränat tillsammans. De senaste säsongerna i privatteam.

Men nu verkar Petter Northug får klara sig utan Tomas. Enligt skidsajten Sweski ska Tomas Northug, 27, sluta.

Vann sprinten

Tomas Northug har under sin karriär fått stå i skuggan av storebror. Detta trots flera framgångar som JVM-brons i stafett 2009 i Frankrike gulden på JVM 2010 i tyska Hinterzarten. Då vann han sprinten och körde i det vinnande stafettlaget.

Men efter de största framgångarna som senior på VM 2015 har det gått trögt. Tomas Northug har haft svårt att slå sig in i landslaget och kör tävlingar utanför världscupen.

Lillebror Even Northug satsar dock vidare. Han kör sitt sista år som U23-åkare i vår. Petter Northug själv satsar mot OS i vinter. Han är uttagen i den norska landslagstruppen inför kommande säsong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM