Norska landslagsåkaren lägger av – 27 år gammal

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Marthe Kristoffersen har varit en del av det norska skidlandslaget till och från i ett knappt decennium.

Men nu lägger hon av – bara 27 år gammal.

– Saker och ting har helt enkelt börjat kosta lite för mycket, både fysiskt och psykiskt, skriver hon på sin hemsida.

”Snipp snapp snute...”

Det är rubriken på Marthe Kristoffersens senaste inlägg på sin hemsida. Där förkunnar den norska längdskidåkaren att hon lägger skidorna på hyllan för gott.

– Efter att ha satsat helhjärtat under en lång tid vill jag tacka för mig med stoltheten på topp. Jag har levt och andats längdskidor och gett allt jag har i både med- och motgång. Men ibland är det kanske nog? Inte alla kan bli olympiska mästare, skriver hon.

”Svårt val”

Nej, trots att Marthe Kristoffersen var en del av det norska skidlandslaget under många år har det inte blivit några mästerskapsmedaljer på VM eller OS. Ständigt på gränsen till stafettlag och världscuptrupper utan att bli en storstjärna som flera av sina landslagskollegor. Som bäst blev det sex individuella tredjeplatser i världscupen.

Efter årets världscupsäsong, där det som bäst blev en 16:e-plats individuellt, tog hon inte heller en plats i nästa års landslagstrupp.

– Det har varit ett svårt val att lägga av, jag har vägt fram och tillbaka. Men det valet jag har gjort känns rätt och nu ser jag framåt, skriver hon.

Publicerad: