Joel Eriksson vann i EM

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Joel Eriksson vann i EM
Foto: Mattias Persson
Joel Eriksson vann i EM

Konkurrenterna bär mästarnamn.

Men snabbast är Joel Eriksson.

Svensken tog årets första EM-seger på Silverstone.

18-åringen från Skåne var bästa rookie under EM i Formel 3 förra säsongen och i år har han höjt sin målsättning.

Han vill bli mästare för att kunna klättra vidare mot F1.

– I år är det att vinna mästerskapet. Jag känner mig trygg i min roll och jag ­siktar högt, även om jag är medveten om att det blir en otroligt tuff utmaning, säger Joel Eriksson.

Joel Eriksson vann i EM

Han inledde EM-helgen på Silverstone med att vara fyra i det första loppet. Ett lopp som var svårkört eftersom det startade bakom säkerhetsbilen eftersom det regnade och där säkerhetsbilen också var ute på banan.

Under det andra loppet startade Eriksson från andra led och visade direkt att han är en förare att räkna med. Han körde om gårdagens vinnare Lando Norris redan i starten och med en spektakulär manöver tog han sig också förbi Callum Ilott som hade pole position.

Fantastisk känsla

Därefter byggde han upp en säker ledning och den höll han ända in i mål.

– En helt fantastisk känsla, jublar Eriksson.

– Det här är riktigt, riktigt skönt – precis det besked vi ville ha i premiären. Det var ett mer eller mindre perfekt race för mig; jag gjorde en bra start, och sedan visste jag att jag behövde komma förbi Callum direkt och försöka öppna upp en lucka. Därefter handlade det mest om att bevaka ledningen.

Eriksson vann före Ilott och Jake Hughes, men i och med att svensken också satte loppets snabbaste varv gick han upp i ledningen av mästerskapet.

I morgon avslutas EM-helgen på klassiska Silverstone och Eriksson startar från ruta tre i det avslutande loppet.

Publicerad: