Glädjebeskedet för svenska U21-fansen

Foto: Matthias Schrader / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

Sommaren i Tjeckien 2015 blev till slut en enda blågul-fest. Nu ser U21-EM i Polen, där regerande mästarlaget Sverige möter England, Polen och Slovakien, ut att bli något liknande.

– Vi har fått beskedet att vi får alla biljetter våra supportrar har ansökt om, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på förbundet, till Radiosporten.

När det blev oväntad succé i Tjeckien 2015 vaknade svenska folket efter hand och när det väl vankades semifinal och final hade bilarna och bussarna vallfärdat söderut från Sverige för att stötta de nya hjältarna.

Enligt Radiosporten har biljettrycket inför sommarens mästerskap varit stort redan från början och Svenska fotbollförbundet ska ha fått upp emot 2 700 biljettansökningar per match.

– Vi har jobbat gentemot Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) för att försöka få så många biljetter som möjligt, och i fredags fick vi beskedet att vi får alla biljetter som våra supportrar har ansökt om, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på förbundet, till Radiosporten.

I första skedet var Sverige garanterat 500 biljetter per match, men nya beskedet innebär alltså en ökning med fem gånger.

– Den här gången får vi det stora stödet redan i gruppspelet, så det känns jättebra.

U21-EM avgörs den 16–30 juni. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Kielce, mot England den 16 juni, och i Lublin, Polen den 19 juni och Slovakien den 22 juni.