Stjärnan till sjukhus efter otäcka smäll

Foto: Sportsground
SPORTBLADET

BC Luleå har seriesegern i sin hand inför den sista omgången.

Men segern mot Jämtland kan ha blivit dyrköpt – stjärnan Tom Lidén fick föras till sjukhus med ambulans efter en otäck smäll.

– Det är klart att det inte är positivt, säger coachen Peter Öqvist.

BC Luleå hade problem med skyttet i inledningen mot Jämtland. Men när hemmalaget gjorde 18-0 i den andra perioden kopplades ett rejält grepp om matchen och serieledarna kunde gå till halvtidsvila med 57-39.

Det blev till slut seger med 98-77 för Luleå efter 35 poäng av Brandon Rozzell.

– Vi gör en bra match. Vi missar en del skott inledningsvis vilket leder till att Jämtland får springa och inte tvärtom. Men sen allt efter som jobbar vi oss in och spelar bättre defensivt och börjar ta mer grepp därifrån, säger Peter Öqvist.

Lindén till sjukhus

Det råder dock oro i Luleålägret efter att Tom Lidén fått en smäll i den andra perioden och tvingats till sjukhus.

– Han fick en smäll mot ansiktet och är på sjukhus. Jag vet inte mer än det, men det är klart att det inte är positivt när de ber en komma in till sjukhus, säger Öqvist.

Lidén fick dock lämna sjukhuset sent på fredagen.

–  Han klarade sig utan frakturer. Det mesta talar för att han blir borta några dagar, säger klubbdirektören Lars Mosesson till NSD.

Luleå spelar sista grundseriematchen mot tisdag och kan då säkra första seriesegern på elva år vid vinst mot Malbas.

– Den ska spelas den sista matchen. Den blir ruggigt mental. Vi gick på en smäll och förlorade mot Malbas borta senast och det är idrott, vi måste göra jobbet. Malbas varit med och stört många lag, säger Öqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM