Svensk succé både i Europa och i USA

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
David Lingmerth.
Foto: Michael Madrid
David Lingmerth.

Det ser ut att bli en fin söndag för svensk golf.

Fyra (!) svenskar är med och hugger inför sista rundan i BMW International Open på Europatouren.

Dessutom gör David Lingmerth succé i USA.

David Lingmerth blev med sin delade 21:a plats bäste svensk när årets andra major, US Open, avgjordes förra helgen.

Nu slåss han med näbbar och klor för att kvala in till årets tredje major, The Open, som spelas på Royal Birkdale i England i mitten av juli.

Tiden börjar bli knapp och 29-åringen måste antingen rada upp bra resultat i de tävlingar som leder fram till The Open, alternativt slå till med en riktig topplacering.

Kan säkra platsen

Och det kanske han är på väg att göra?

Den här helgen spelar Lingmerth i Travelers Championship på PGA-touren i USA och efter en 65-runda (fem slag under par) på lördagen ligger han nu på delad fjärdeplats inför sista varvet.

Han är fyra slag bakom ledaren Jordan Spieth och bara ett slag från tredjeplacerade Daniel Berger – och faktum är ett en topp tre-placering här skulle ge Lingmerth en direktplats till The Open.

Återstår att se om det går vägen, men Lingmerth har i alla fall slagläge.

Och det är han inte ensam om bland svenske golfspelare...

Jagar första segern

Parallellt med Travelers Championship i USA pågår även BMW International Open på Europatouren (i Tyskland) och där är hela fyra svenskar med och hugger inför slutvarvet.

25-årige Joakim Lagergren är ett slag från ledarduon (Sergio Garcia och Richard Bland) inför sista varvet och utmanar således om sin allra första seger på Europatouren.

Foto: Sven Hoppe / TT / NTB Scanpix
Henrik Stenson.

Han gick lördagens varv på 69 slag (tre under par) trots att han var lite svajig från tee till green.

– Det var inte vackert. Jag fick kämpa där ute. Det långa spelet svek men närspelet räddade mig och jag är ändå nöjd med scoren. Förhoppningsvis träffar jag bollen lite bättre i morgon (söndag). Jag har lite jobb att göra på rangen, säger Lagergren.

Lite längre ner på ledartavlan hittar vi alltså ytterligare tre svenskar; regerande mästaren Henrik Stenson, Niclas Fasth och Rikard Karlberg.

De ligger på åtta slag under par, fem från ledarduon Garcia/Bland.

Publicerad: