Motorsport

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Lewis Hamilton regerar i Storbritannien.

Han tog sin femte seger på Silverstone.

– Planen är att vinna VM, säger Hamilton

Lewis Hamilton tog starten av Storbritanniens GP och han kontrollerade sedan loppet från den första till den sista metern. F1-föraren tog sin fjärde raka seger på Silverstone,

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP för femte gången i karriären.

– Jag kan inte beskriva den här känslan i dag, det är fantastiskt och jag är väldigt stolt över att lyckas med detta på min hemmaplan, inför alla fans, säger britten efter loppet.

– Planen är att vinna VM, men det är en mycket lång väg kvar.

Lewis Hamilton vann Storbritanniens GP

Bakom honom var det väldigt dramatiskt. Ferraris Kimi Räikkönen hade en säker andraplats fram till dess att han fick problem med däcken två varv innan mål och han tvingades in i depå. I samband med det blev han omkörd av sin landsman, Mercedes Valtteri Bottas.

– Det känns som om vi är förföljda av otur, säger Kimi Räikkönen när han står som trea på prispallen.

– Av någon anledning hade jag enorma problem med vänster framdäck. Jag är inte alls glad över detta, men det finns inte så mycket att göra åt det.

Han var inte den enda förare som hade problem med däcken. Max Verstappen, Red Bull, fick också byta däck när två varv återstod och Sebastian Vettel, Ferrari, drabbades av en punktering på det näst sista varvet och rasade i fältet. Han gick i mål som sjua vilket gjorde att han tappade många viktiga poäng i kampen om VM-titeln.

Efter tio av säsongens 20 lopp leder han mästerskapet med en enda poäng före Mercedes Lewis Hamilton.

Ericsson hoppas på Ungerns GP

Marcus Ericsson gjorde en bra insats och efter en tuff fajt med sin teamkollegan Pascal Wehrlein körde han i mål på plats 14, bäst av de båda bilarna från Sauber.

– Det har varit små marginaler som gått mot mig i den interna kampen så det var skönt att slå honom ordentligt i dag, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– Det var ett bra race, jag krigade på och är nöjd med min insats. Det var roligt, väldigt krävande och med höga G-krafter, men jag känner mig stark och tycker att jag körde bra. Det är synd att bilen inte är lite snabbare så att vi kan vara med och slåss om poäng på egen hand.

Till nästa deltävling i Ungern väntar dock en stor uppdatering för Sauber. Enlgit Pascal Wehrlein ska den göra bilen ungefär en sekund snabbare per varv - och Ungern är dessutom en bana som inte kräver allt för starka motorer och där hoppas Ericsson och Sauber på att kunna ta poäng.

– Budapest och SIngapore är två banor där vi ska kunna vara med i kampen om poäng, har Ericsson sagt till Sportbladet.

Den deltävling avgörs om två veckor.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Lewis Hamilton var dominant.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Lewis Hamilton

Sebastian Vettel

Marcus Ericsson

Mercedes