Avslöjar splittringar i svenska landslaget

Foto: Maja Suslin/TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Stämningen i den svenska landslagstruppen är god.

Men så har det inte alltid varit, enligt Angelica Bengtsson, 24.

– Under mina första åt satt man bara på sitt rum och vågade knappt gå och äta frukost, säger hon till finländska Yle.

Angelica Bengtsson kom till VM i London med förhoppningen om att upprepa succén från 2015 års mästerskap i Peking, då hon slutade fyra.

Men det blev ”bara” en tiondeplats den här gången.

– Det var sprinten det föll på nu. Tekniken var mycket bättre än i kvalet, men i ansatsen klarade jag bara halvväggs, sedan sprang jag som en anka. Jag blev av med för mycket fart, sa hon efteråt.

”Var inte så roligt”

Trots sin relativt ringa ålder börjar hon bli en av de mest rutinerade i det svenska landslaget och således har Bengtsson på fötterna när hon jämför dagens stämning med hur det var tidigare.

Och i en intervju med finländska Yle avslöjar hon utan omsvep att hon tyckte stämningen i det svenska landslaget var dålig under EM i Barcelona 2010 och framåt.

– I början tyckte jag inte det var så roligt att tävla på seniormästerskap. Det var ganska slutet och dyster stämning på något sätt. Stjärnorna hade precis slutat och landslaget var splittrat. Under många tidiga år i seniorlandslaget satt man bara på sitt rum och vågade knappt gå och äta frukost. Nu kan jag sätta mig bredvid vem som helst på frukosten eller middagen och ha det jättetrevligt, säger Bengtsson.

”Jättehärlig känsla”

I London-VM har förbundskapten Karin Torneklint med sig den största svenska landslagstruppen sedan hemma-VM i Göteborg 1995 – hela 32 stycken.

Och numera stormtrivs Angelica Bengtsson.

– Det är verkligen en jättehärlig känsla i landslaget. Vi har bra sammanhållning och gläds med allas framgångar. Det är jättekul, säger hon till Yle.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM