Här släpper Boden pucken – utan motståndare på plats

Boden ställde upp för hemmamatch i hockeyettan 16.00.

Men när domaren släppte pucken fanns inga motståndare där.

– Det här är en helt unik situation i svensk hockey, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet.

I går hörde Örnsköldsviks HF av sig till hockeyettan och meddelade att de begärt att flytta söndagens match mot Boden. Något de godkänt.

Sedan klev Svenska ishockeyförbundet in och beordrade spel.

Men när klockan slog 16.00 och matchen skulle börja fanns inte gästerna där. Hemmalaget körde sedvanliga spelarpresentationer och ställde upp för tekning.

Den ej ombytte domaren Jimmy Andersson klev ut och släppte pucken för att formellt förkunna matchens start.

”Helt unik situation”

När Sportbladet pratar med Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, strax efter 16.00 redogör han för vad som väntar.

– Jag hade kontakt med domaren. Eftersom det inte var något bortalag där var han tvungen att avbryta. Nu tar vi in yttranden från samtliga parter, lagen och domarna, och det lär ta några dagar. Sedan får jag göra en rapport och ta upp det i tävlingsnämnden, säger han.

Bakgrunden ligger i en konflikt från snart två år tillbaka i tiden.

Eftersom Boden inte är nöjda med de centrala tv-avtal, som gäller för klubbarna inom ligaorganisationen, ligger norrbottningarna för närvarande i en rättslig tvist med både hockeyettan och Svenska ishockeyförbundet efter att ha försökt dra sig ur organisationen.

Därav vill inte Örnsköldsvik spela matchen efter som de inte vill riskera de intäkterna från det samarbetsavtal som de flesta klubbarna i hockeyettan gemensamt tecknat och som Boden valt att avstå ifrån.

– Utgångsläget var att vi meddelat Örnsköldsvik att vi ansåg det bästa var att spela. Men sedan har det inte något med att de släppte pucken i arenan eller inte. Domaren som var där meddelade mig 16.00 att det inte fanns något lag där, säger Östblom.

Det här måste vara en väldigt speciell situation för er?

– Absolut. Helt unik situation i svensk hockey.

Bodens ordförande Thomas Regemalm är besviken på situationen som är.

– Hockeyettan använder spelarna som redskap. Övik sov ju i Luleå och Lämnade Scandic vid 13.00 i dag. De har funnits bara 30 minuter härifrån så det här har kommit från högre ort, antingen i klubben eller i ligaorganisationen, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN