Charles Leclerc tog pole position i Frankrike

Carlos Sainz hade inget att köra för – men drog fram sin kollega.

Det gav Charles Leclerc pole position i Frankrike.

– Fantastiskt Carlos, tack så mycket, hyllar Leclerc sin kollega.

Ferrari satsade allt på en avancerad teamkörning i kvalet till Frankrikes GP. Carlos Sainz, som bytt motor och kommer att starta i sista led, tog sig till det sista kvalsegmentet Q3.

Där hade han en enda uppgift: Att dra fram Charles Leclerc till pole position så att kollegan kan knapra in på Max Verstappens ledning i VM.

Det draget lyckades perfekt.

– Det var ett fantastiskt varv, jag har haft problem att hitta rätt på ett enda varv hela helgen och jag har verkligen kämpat för att få i hop det, säger Charles Leclerc efter sin 16:e pole position.

– Jag fick en fin hjälp av Carlos. Utan honom hade det varit betydligt tuffare, så ett stort tack till honom.

Pole position för Charles Leclerc i Frankrike

Carlos Sainz motor gick sönder i Österrike för två veckor sedan och eftersom han tog sin fjärde motor för säsongen den här helgen bestraffas han med att starta i sista startled. Det gör att spanjoren har en lång väg upp till prispallen, men Leclerc hoppas på all hjälp han kan få.

Charles Leclerc.
Charles Leclerc.

– Jag hoppas att han kan ta sig upp genom fältet och vara med och slåss om segern i morgon.

Det behöver monegasken som ligger 38 poäng efter Max Verstappen i kampen om VM-titeln när nu två deltävlingar återstår före sommaruppehållet. Max Verstappen startar Frankrikes GP från ruta två och Sergio Perez, även han Red Bull, ruta tre. Lewis Hamilton startar sin Mercedes från ruta fyra och Lando Norris, McLaren, från ruta fem och George Russell, Mercedes från ruta sex.

– Det var lite svårare än vad jag hade hoppats på, men jag vet att vi har en bil som är riktigt bra under söndagen och jag tror att vi har en fördel, säger Max Verstappen.

– Jag vet att vi är snabba på raksträckorna och det ska bli lite varmare i morgon.

Det gör att däckstrategin kommer att få en avgörande roll under söndagens GP.

Så ska Red Bull slå tillbaka i Frankrike

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.