William Poromaa isolerar sig hos Frida Karlsson inför OS

SOLLEFTEÅ. En ökad smittspridning oroar inför OS.

För att isolera sig så gott det går valde därför William Poromaa, 21, att flytta hem till Sollefteå och flickvännen Frida Karlsson, 22.

– Det är gött att vara med Frida innan vi ska åka iväg och jag trivs väldigt bra här, säger 21-åringen.

Solen skiner över Hallstaberget i Sollefteå. William Poromaa genomför ett av sina sista träningspass på svensk mark innan OS.

Samtidigt snurrar även flickvännen Frida Karlsson runt i spåren på ett distanspass.

– Vi har gjort många träningstimmar här och jag har bott här i ganska många år nu, säger Poromaa.

Inför den här säsongen valde han dock att lämna Karlsson och Sollefteå. För Åsarna och Jens Burman.

Det har varit en strulig säsong för Poromaa som missade inledningen av säsongen på grund av sjukdom.

Med mindre än en månad kvar till OS så visade han ändå att formen är på väg när han tog en dubbelseger i skandinaviska cupen i Falun.

Efter det så valde han att, för första gången sen han flyttade, åka till Sollefteå och isolera sig med Frida Karlsson.

– Det är väldigt skönt. Det är gött att vara med Frida innan vi ska åka iväg och jag trivs väldigt bra här, säger Poromaa.

Så ska de undvika smitta

Medan Karlsson valde att stanna kvar på höjd nere i Europa över jul för att sedan köra Tour de Ski så åkte Poromaa hem till familjen i Fränsta.

– Det är klart att har man folk runtomkring sig som är lika försiktiga så är det väldigt skönt att ha de nära, säger han.

Just nu handlar mycket om att minimera kontakterna. Rädslan att bli smittad är ett ständigt hot.

– Det blir mycket munskydd. Sen försöka hålla avstånd. Vara noga med handhygien och inte pilla på allt man ser utan försöka hålla lite avstånd och ta det lugnt. 

Gör sitt första OS

Poromaa, som gjorde sitt första VM ifjol, ska nu göra sitt första olympiska spel och även om Karlsson har gjort ett VM mer så är det hennes första OS också.

– Det är speciellt. Vi har haft det här som mål båda två ganska länge så det är kul att båda ska få åka iväg och göra det här, säger Poromaa.

På vilket sätt kan ni hjälpa varandra?

– Vi känner varandra väldigt väl. Det är litegrann att det är nytt för båda och att man får försöka tackla det. Många nya intryck och så där så det är klart att det är kul att ha varandra bara på resan egentligen. 

Öppnar för att flytta tillbaka

Nu lämnar de dock båda Sollefteå för några veckor. Först är det precamp i italienska Seiser Alm och sen bär det av till Kina och Peking.

Efter det äventyret kanske de blir sambos igen. Poromaa har ännu inte bestämt var han kommer att bo framöver.

– Jag har inte jättemycket fokus på det nu. Jag har trivts bra  i Åsarna under den här sommaren och hösten men får se efter säsongen vad som händer och vad nästa ställe blir. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.