IFK Skövde lämnar in protest efter finaldramatiken

IFK Skövde fick ett avgörande mål bortdömt i SM-finalförlusten mot Ystad.

Nu planerar klubben att lämna in en protest.

– Vi tycker att man kanske måste pröva de här situationen, säger Skövdes sportchef Ulf Nyström till Skaraborgs Allehanda.

Det blev minst sagt dramatiskt när Ystads IF, för första gången på 30 år, blev svenska mästare i handboll under fredagen – via dubbla förlängningar och shootout i SM-finalen mot IFK Skövde.

Innan förlängningsdramatiken så trodde dock Skövde att de hade fixat en femte avgörande final på hemmaplan när Jack Thurin satte 33–32 på slutsignalen av ordinarie tid och såg domaren signalera mål.

Men enligt sekretariatet hade målet skett efter snarare än på signalen – och målet dömdes därmed bort.

– Det kändes klart, som vi hade fixat en sista avgörande på hemmaplan – men tydligen inte, sade Jack Thurin i C More.

En bedömning som nu IFK Skövde tänker utmana för att potentiellt få till ett omspel.

”Gör det för att markera”

– Vi tycker att man kanske måste pröva den här sista situationen. Ett mål döms bort. Sedan om det är så att tiden var ute eller inte ute det låter jag vara osagt, säger Ulf Nyström, sportchef i Skövde, till Skaraborgs Allehanda.

Väl när det skedde så var det först efter ett längre överläggande mellan domarna och sekretariatet som målet dömdes bort och förlängning tog vid. Enligt ”målskytten” Thurin så ska han ha hunnit innan signal.

– Jag står på bänken och det är svårt att säga, men det är värt att pröva det, säger Nyström.

– Jag har inga förhoppningar alls, men om inte annat tycker jag att man ska göra det för att markera.

Förbundet: ”Väldigt sällan det blir omspel”

Ralf Lundberg, ordförande i Svenska handbollsförbundets protestutskott, säger till Sportbladet under lördagsförmiddagen att han informerats om Skövdes plan att lämna in en protest, men att den ännu inte kommit in.

– Jag fick ett sms av tävlingschefen igår kväll där han skrev att Skövde meddelat att de har för avsikt att protestera, säger Lundberg.

Hur ofta är det en protest likt detta faktiskt leder till något?

– Vi får ett antal varje år. Varje protest i sig har sitt utgångsläge och sätt att se på det. Vi får avvakta helt enkelt.

Kan det vara aktuellt med omspel?

– Det är väldigt sällan det blir omspel. Men självklart så är väl det en förhoppning från deras sida om de lämnar in en protest... Men vi måste se om det kommer någon först så får vi grotta ned oss i hur de skriver då.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.