Norska stjärnan bröt foten – borta länge

Norges största handbollsstjärna blir borta länge.

I gårdagens hemmaseger mot Hamburg bröt Kiels Sander Sagosen foten.

– Sander kommer vara borta i sex till åtta månader, säger lagets läkare Frank Pries till klubbens hemsida.

Norge slog visserligen Sverige på Friends Arena efter en uppvisning av lagets stora stjärna Erling Haaland.

Men det var en tyngre dag för några av landets största stjärnor. Inom loppet av några timmar blev Casper Ruud utskåpad i Franska öppna-finalen, bröt Karsten Warholm sin årsdebut med en skadekänning och landets bästa manliga handbollsspelare Sander Sagosen skadade sig allvarligt i en match för sitt Kiel.

Sagosen, som i flera år varit med i debatten om att vara världens bästa spelare, hade precis spelat hoppat från nio meter och passat vidare bollen när han landade illa. Foten vek sig och norrmannen lade sedan hela sin tyngd över den i fallet.

Sagosen fördes direkt till sjukhus och där konstaterades att han brutit fotleden och skadat ett ledband allvarligt.

”Det är brutalt”

– Men den här typen av skada kommer Sander vara borta i sex till åtta månader, säger lagläkaren Frank Pries till klubbens hemsida.

Foten är nu i gips och för Kiel innebär det andra tuffa skadan inför säsongsavslutningen med Final 4-spel i Champions League. Sedan tidigare är Hendrik Pekeler borta med en avsliten hälsena.

– Det är brutalt. Vi måste låta det här sjunka in nu men vi kommer fortsätta jobba vidare i morgon, säger lagets tränare Filip Jicha.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.