Succé för Baryard-Johnson och Fredricson

Det blev svensksuccé i Global Champions League.

Malin Baryard-Johnson och Peder Fredricson tog hem den prestigefulla lagtävlingen med Stockholm Hearts.

– Det är så härligt att göra det framför den här publiken. Det är underbart, säger Baryard-Johnson.

Efter gårdagens första runda av Global Champions League på Stockholms Stadion var det bara två lag som red felfritt. Ett av dem var Rome Gladiators. 

Det andra: hemmalaget Stockholm Hearts med Malin Baryard-Johnson och Peder Fredricson i laget. Rome Gladiators drog på sig fyra fel i andra och avgörande rundan vilket gjorde att Shanghai Swans tog över förstaplatsen när bara Stockholm Hearts återstod.

Baryard-Johnson red felfritt igen och sedan var det dags för Peder Fredricson. Stjärnan red Catch Me Not under gårdagen, men i andra rundan var det dags för OS-guldhästen All In.

”Det är otroligt”

Även Fredricson red felfritt och Stockholm Hearts tog därmed första segern på GCT.

– Det var fantastiskt. Det var otroligt häftigt att få vinna inför hemmapubliken. Vi har världens bästa publik i Sverige, otroligt härligt att de är tillbaka, säger Baryard-Johnson.

Publikstödet gjorde dock att Fredricson väntade in i sista med att komma in på banan.

– Jag vet att när man kommer in så blir det jubel. Indiana är helt fine med det, det är nästan som att hon växer av det. Men jag tror att Peder avvaktade tills ”nollfels-jublet” var över för det var ännu högre. Det var nog hans taktik för Allan är lite känslig så det var en bra taktik, säger Baryard-Johnson.

– Bara lyssna på publiken. Det är otroligt, säger Fredricson.

Stockholm Hearts leder nu hela Global Champions League.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.