Halfvarssons pengabekymmer: ”Har jag råd?”

FALUN. Calle Halfvarsson väntar tillökning i familjen samtidigt som resultaten inte har varit på topp.

Nu öppnar svensken för att han kan tvingas sluta med skidåkningen av ekonomiska skäl.

– Det är inte NHL eller Premier League man spelar i, säger Halfvarsson till Sportbladet.

Calle Halfvarsson har haft en tuff världscupssäsong hittills bakom sig när han under helgen ska sätta punkt för den på hemmabana i Falun.

En av flera tuffa säsonger på sistone.

Inför skidspelen i Falun så utesluter inte 32-åringen att det kan vara hans sista världscupshelg.

– Vi får se vad det blir för utgångsläge inför nästa säsong. Om landslaget vill ha med mig ett år till i laget. Vad blir det för bidrag för det? Har jag råd? frågar sig Halfvarsson och fortsätter:

– Man har ju ett liv vid sidan om och nu ska jag få barn också. Det är saker och ting som kostar. Fungerar det ekonomiskt så vill jag åka vidare, annars får jag titta på andra alternativ.

”Kommer ju få hjälpa till med barn också”

Med andra ord menar Calle Halfvarsson att det kan bli en pengafråga som avgör huruvida han fortsätter sin satsning, snarare än resultat och fysisk status.

– Det har jag aldrig tänkt på tidigare under andra år. Om det skulle vara så skulle det vara tråkigt. Men det är som det är.

Han har heller inte, enligt egen utsago, fått några klara direktiv hemifrån från sambon Isabell Olsson.

– Någon gång ibland kan det komma en fråga lite löst: ”Jaha, du ska åka vidare en säsong till?”

Känner du att hon vill att du ska åka vidare en säsong till?

– Jag vet inte.. Det är nog lite kluvet. Hon förstår nog också att det hänger mycket på det ekonomiska om det går. Sen är det klart att man kommer ju också få hjälpa till med barn också, och det vill jag ju göra. Men det ska ju gå att satsa vidare även om man blir förälder.

”Det är inte NHL eller Premier League”

För att den ekonomiska kalkylen ska gå ihop så menar Halfvarsson att han till att börja med behöver få behålla en landslagsplats. Men därtill behöver han också prestera resultat.

Något som det varit skralt med under denna säsong, där han hittills dragit in cirka 56 000 kronor i prispengar totalt.

Har det gått nedåt i pengar?

– Ja, det har det gjort. Presterar man inte tjänar man inte lika mycket på den här sporten. Det är inte NHL eller Premier League man spelar i. Ska du tjäna bra måste du vara bland de bästa. Börjar du vara utanför topp tio, då får man börja skrapa, säger Halfvarsson.

– Det hänger mycket på att man har sponsorer i ryggen. Det är superviktigt för är man inte där uppe och tjänar prispengar handlar det mycket om sponsorer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.