Amerikanska stjärnan föll i världscupen

Foto: AP
SPORTBLADET

ZAGREB/STOCKHOLM. Mikaela Shiffrin hade 13 raka slalomsegrar.
Men i Zagreb körde de senaste säsongernas dominant ur.
– Jag är besviken men jag vet att jag är den bästa slalomåkarne i världen så..., säger Shiffrin till Sportbladet.

21-åriga Mikaela Shiffrin har dominerat de senaste säsongerna. Den amerikanska jättestjärnan hade 13 raka segrar i slalom och tog tre raka, två i storslalom och en i slalom, i Sestriere senast.

Men i Zagreb tog sviten oväntat stopp.

Shiffrin började bra men precis innan mellantiden gränslade amerikanskan och fick avbryta.
– Hon försvinner! Det är mäktande förvånande och jag saknar ord för det, sa SVT:s kommentator Johan Ejeborg.
Kommentatorerna var helt tagna av stundens allvar.
– Jag blev alldeles tom här! Det är en superskräll, det finns ju inte, sa kommentatorn.

˝Finns ingen ursäkt”

Shiffrin själv var besviken efter första uråkningen på fyra år.

– I vanliga fall tycker jag inte att det finns någon ursäkt för att gränsla. Det var mitt fel, mittmisstag. Jag ska kolla på videon och kolla vad som hände, men vanligtvis gränslar man för att man är på fel ställe och jag borde aldrig varit på det stället, säger hon till Sportbladet och fortsätter:

– Jag är besviken men jag vet att jag är den bästa slalomåkaren i världen så jag är inte orolig. Det handlar bara om att låta skidåkningen hända när den ska. Jag var lite tajtare i dag och det är inte är inte så kul att tävla när man är tajt men jag älskar att tävla i den här backen.

”Nu blir det match”

Frida Handsdotter gjorde ett okej åk och ligger femma, med 57 hundradelar upp till ledande Veronika Velez Zuzulova.
– Det var svårt idag. På besiktningen syntes det inte att det var lite vågigt. När man kommer är det oberäkneligt, man ser inte riktigt och så bara slår det under fötterna, säger Hansdotter som var förvånad över Shiffrins urkörning.

– Det är tråkigt för henne, men samtidigt är det väl skönt att se att hon är mänskligt. Det hon har gjort innan, det är bara att lyfta av hatten. Det är tråkigt för henne, men jag tycker samtidigt att det är lite roligt. Nu blir det match.

Emelie Wikström ligger på en 17:e plats och lär kvalificera sig för andraåket. För Anna Swenn-Larsson såg det bra ut tills hon körde ur för femte raka gången.