Världscupen i längdskidor 2016/2017

Stina missar världscupen på hemmaplan

avElvedin Basic

Foto: TT
Stina Nilsson behöver mer tid för återhämtning.

Här är trista beskedet för hemmafansen och Ulricehamn.

Stina Nilsson kommer inte att köra världscuptävlingarna som hålls på hemmaplan.

– Stina behöver få tid för återhämtning och en träningsperiod efter succén i Tour de Ski, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Drygt 40 000 biljetter är sålda till världscupen i Ulricehamn. Det förväntas bli en stor hemmafest för de svenska vintersport-supportrarna som ska följa de svenska stjärnorna.

Nu står det dock klart att Stina Nilsson inte kommer att delta.

– Stina behöver få tid för återhämtning och en träningsperiod efter succén i Tour de Ski, säger förbundskapten Rikard Grip, som också berättar att Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, är sjuk och därför inte tävlar i Ulricehamn.

Kalla deltar

Däremot kommer vi får se Charlotte Kalla, Anna Haag och Hanna Falk. Kalla stod senast på pallen på 10 km klassisk stil under Tour de Ski och avslutade touren på elfteplats efter att ha missat flera av säsongens inledande tävlingar.

En av de formstarkaste åkarna i svenska truppen är Hanna Falk som nu får köra världscup i sin födelsestad för första gången. I helgen blev det en ny pallplats i individuella sprinten, och även en andraplats i teamsprint.

– Ulricehamnarna behöver inte oroa sig för formen i alla fall, sa hon i helgen.

Calle gör comeback

Som Sportbladet rapporterade om igår, är även Calle Halfvarsson tillbaka efter sina sjukdomsproblem.

Även Johan Olsson finns med, som blev fyra på 15 kilometer klassisk stil i Ruka och elva på samma fristilsdistans i La Clusaz.
– Det känns väldigt roligt att åter få se Johan Olsson och Calle Halfvarsson tävla i landslagsdräkten, säger Rikard Grip.

Marit Björgen kommer till start igen efter att ha avstått Tour de ski. Däremot fortsätter Petter Northug att leta formen utanför tävlingsarenorna.