Ny svensksuccé – dubbelt på pallen i sprinten

Det blev en ny svensk skidskyttesuccé i Kontiolax.

Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma knep andra- och tredjeplatsen i sprinten.

– Jag är väldigt förvånad fasktiskt, säger Samuelsson.

De svenska skidskyttedamerna gjorde succé i går. I dag var de svenska herrarna inte mycket sämre.

Sebastian Samuelsson var sexa i distansen i går, men i sprinten blev det ännu bättre.

Svensken bommade ett skott i första skyttet, men sköt fullt i andra. Dessutom gick han riktigt bra i spåret och tog ledningen i mål.

”Hade inte räknat med det”

Johannes Thingnes Bö, som sköt fullt, gick dock inte att hota och vann med 44 sekunder. Men där bakom gick konkurrent efter konkurrent i mål efter Samuelsson och pallplatsen var ett faktum.

– En suveränt bra dag. Jag hade inte räknat med att det skulle gå så bra med en bom. Jag är väldigt förvånad faktiskt. Men det betyder mycket. Nu kan jag släppa ner axlarna och känna att man gjort en bra höst, säger Samuelsson och fortsätter:

– Jag är missnöjd med hur fjolårssäsongen var, men bestämde mig verkligen i år att göra allt jag kan för att vända skutan. Jag har tränat hårt och varit väldigt noga med allt från sömn till kost så det är kul att hårt slit lönar sig. 

Hur ska du fira? 

– Just nu sitter jag på motionscykel och väntar på att bli kissnödig så att jag kan lämna dopingprov. Sedan har jag en liten godispåse som väntar på hotellrummet.

”Var revanschsugen”

Men det var inte bara Samuelsson som fick kliva upp på pallen. Det blev en svensk dubbel efter att Martin Ponsiluoma gjort ett bra lopp med en bom. Det blev en sekundstrid om tredjeplatsen och Ponsiluoma knep den med tre sekunder.

– Riktigt kul. Jag var revanschsugen från i går så det var skönt. Jag hörde från coacherna att det var väldigt tajt så det var på att stå på det jag hade och kriga hela vägen in i mål.

Vad säger du om att ni är två svenskar på pallen?

– Riktigt imponerande. Det är inget jag skulle tro på om något sagt det innan. Det är riktigt häftigt att få visa att vi är ett starkt lag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.