Positivt test i svenska längdtruppen

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Linn Svahn har testat positivt för covid-19.

Det meddelar landslagets läkare Per ”Pliggen” Andersson.

– Vi har isolerat Linn och de som har vistats i hennes närhet, säger han på en digital pressträff.

I går testades hela den svenska truppen med snabbtester efter ankomst till Val di Fiemme för Tour de Skis avslutande etapper.

Nu meddelar förbundet och den svenska landslagsläkaren att Linn Svahn testat positivt och har isolerats, tillsammans med andra som befunnit sig i hennes närhet. Svahn uppges må bra.

”Symtomfri”

– Hon var symtomfri i går och är symtomfri idag, berättar Svenska landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

Andersson, som inte är på plats i Italien, svarade på frågor om det positiva fallet under en videopresskonferens.

– Linn har i morse tagit ett PCR-test för att verifiera om det här svaret stämmer eller eventuellt kan vara ett falskt positivt svar. Tills dess är hon och de som varit i hennes närhet isolerade, säger han.

Svaret på PCR-testet väntas komma senast imorgon förmiddag, säger Andersson.

Hur många som har isolerats i övrigt vill inte ”Pliggen” kommentera. Klart är att landslaget i går förflyttade sig från Toblach till Val di Fiemme i ett flertal bilar.

– Vi har gjort en noggrann utvärdering av vilka som funnits i hennes närhet och har en god uppfattning om vilka som varit i smittorisk.

”Linn mår topp”

Ola Ravald, som är Linns Svahns tränare, berättar om kontakten han haft med åkaren:

– Jag var mest förvånad. Ja, jag har pratat med Linn och hon mår topp. Inga symptom vad jag förstår. Men Pliggen har all koll på det där. Linn är pigg i alla fall.

Är hon orolig?

– Nej.

”Pliggen” fyller i:

– Linn är väldigt balanserad kring händelsen, vi har haft många samtal jag och Linn och hon mår alldeles utmärkt och tyckte kroppen svarade bra på tävlingen i går. Det är helt klart en olycklig situation men hon har hanterat det här föredömligt, säger han.

Sedan tidigare har franske tränare Alexandre Rousselet testat positivt under Tour de Ski.

Linn Svahn.
Linn Svahn.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.