Tillbaka i F1 efter 60 år – välkomnas av James Bond

Aston Martin är tillbaka i Formel 1 efter 60 år.
Under onsdagen visades den nya bilen för första gången.

Det ikoniska bilmärket välkomnades tillbaka av bland andra James Bond och Tom Brady.

Senast Aston Martin hade en bil i Formel 1 var 1960. Då hette förarna Roy Salvadori och Maurice Trintignant. Men sedan dess har det klassiska bilmärket varit utanför F1-cirkusen. Nu gör det brittiska teamet comeback med buller och bång och under onsdagen presenterades bilen för comebacksäsongen. I ett virtuellt event syntes bilen först under en Union Jack-flagga innan teamets nya förare, Sebastian Vettel och Lance Stroll, drog av skynket och bilen AMR21 visades för första gången.

Pappan äger teamet

Märket Aston Martin har nära band och förknippas med filmfranchisen James Bond då bilen ofta synts i filmerna genom historien. Och den nuvarande Bond-skådisen Daniel Craig skickade en hälsning till det ”nystartade teamet”. Även den nyblivne Superbowl vinnaren Tom Brady passade på att skicka sina lyckönskningar vid det virtuella eventet.

Aston Martins ny F1-bil har presenterats.
Aston Martins ny F1-bil har presenterats.
Daniel Craig som James Bond.
Daniel Craig som James Bond.

Men det är inte ett helt nytt team som ska träda in i motorsportens finrum. Aston Martin tar nämligen över Racing Points verksamhet som kört i F1 de senaste två säsongerna. Det handlar alltså om att Racing Point helt enkelt ska förvandlas till Aston Martin.
Förarna Sebastian Vettel och Lance Stroll är presenterade sedan tidigare och det är den sistnämndes pappa, Lawrence Stroll (tidigare ägare av Racing Point) som äger en del av Aston Martin.

Tom Brady.
Tom Brady.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.