Felix Rosenqvist växlar upp – i Japan

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Team LeMans
Rosenqvist växlar upp - i Japan

Indycar, DTM, Formel 3 och Formula E.
Nu väntar nästa utmaning på Felix Rosenqvist.
I helgen kör han Super Formula i Japan.

– Super Formula-bilen är extremt snabb, med krafter på över 4G, säger han.

Felix Rosenqvist är den svenske racerförare som testat flest olika utmaningar. Förra året körde han i fyra olika mästerskap. I år har han inlett säsongen i Formula E, precis gjort klart med en styrning i LMP2 under Le Mans klassiska 24-timmarslopp och i helgen startar han säsongen i Japan.
Där ska han möta flera förare med F1-meriter i Super Formula. Ett mästerskap som inleds på Suzuka.

– Det känns väldigt spännande att dra igång Super Formula-säsongen den här helgen, säger Felix Rosenqvist.

– Det är ett fruktansvärt häftigt mästerskap och det ska bli mycket intressant att se hur vi står oss. Jag har verkligen ingen aning. Jag har bara haft ett par dagar i bilen ännu, så jag är säker på att det blir en brant inlärningskurva. Jag kommer att göra mitt absolut bästa, precis som vanligt, och sedan får vi ta det därifrån.

Rosenqvist växlar upp - i Japan

Han möter bland annat GP2-mästaren Pierre Gasly, som tidigare i veckan testade F1 för Red Bull i Bahrain samt tidigare F1-förare som Andre Lotterer, Kamui Kobayashi, Kazuki Nakajima och Narain Karthikeyan. Rosenqvist har hunnit med att göra ett test, två dagar på Suzuka, innan han nu inleder med den första tärningen tidigt i morgon bitti.

– Testet i förra månaden var otroligt viktigt, fortsätter Rosenqvist. Super Formula-bilen är extremt snabb, med krafter på över 4G i kurvorna, och jag behövde de där två dagarna för att komma in i körningen. Det var generellt sett ett bra första test, men det är väldigt svårt att dra några konkreta slutsatser, säger Rosenqvist.

– Mitt mål den här helgen är att få så många varv i kroppen som möjligt och se en positiv tendens från pass till pass. Det låter kanske lite anspråkslöst, men jag ser detta som en stor utmaning och måste låta det ta den tid som krävs.

Säsongen består av sju tävlingshelger, årets första lopp startar på söndag morgon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM