Förra landslagskollegan: ”Jag lider med Zlatan”

Foto: BILDBYRÅN
Anders Svensson och Zlatan i landslaget.
SPORTBLADET

MANCHESTER-GÖTEBORG. De har spelat tillsammans i landslaget i många år.

Anders Svensson hoppas på positiva skadebesked från förra landslagskollegan Zlatan Ibrahimovic, men befarar att det kan handla om en tung knäskada.

– Jag lider med honom, om det nu skulle vara så illa att han missar en eventuell final i Europa League, säger förre landslagsveteranen och tv-experten.

Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Vi ses dagen efter matchen på Old Trafford. Anders Svensson är på väg hem från Manchester och väntar, han som många andra, spänt på besked om skadan som drabbade Zlatan I brahimovic.

Anders Svensson, som kommenterade matchen för Kanal 9, trodde först att det handlade om en krampkänning men ändrade sig snabbt när han såg United-stjärnans reaktion. Zlatan Ibrahimovic landade illa efter en höjdduell på stopptid.

– När jag såg att landningen blev som den blev och hans första starka reaktion tänkte jag att det här kan vara riktigt illa. Sen att han kunde gå av själv gav en viss förhoppning, men eftersom han är så vältränad kan det vara musklerna runt om som bär, säger Anders Svensson.

Anders Svensson vill gärna se Zlatan Ibrahimovic spela finalen i Europa League i Stockholm.

– Att få spela en Europa Leaguefinal hemma i Stockholm vore en stor grej för Zlatan, om United tar sig dit och han skulle missa den är det otroligt tråkigt, säger han men påpekar:

– Men vi ska inte måla fan på väggen ännu, jag hoppas att han ska vara tillbaka till en eventuell final.

Gjorde ingen kanonmatch

Skadan kan komma att avgöra Zlatans fortsatta karriär. Hans kontrakt med United går i i vår och 35-åringen har själv ännu inte valt att förlänga.

– Sen har vi situationen med utgående kontrakt också. Det är en svår situation för honom. Med tanke på hans prestationer tidigare i karriären har han nog inte svårt att få några nya erbjudanden, men sen kanske det blir något annat än han har tänkt sig.

Hur såg du på hans match fram till skadan, det var ändå en hel match spelad. Han har fått vass kritik i brittisk media?

– Han gör ingen kanonmatch men jag tyckte han sprang och slet mycket. Han hade några situationer där han fick svåra passningar, där han tog med sig bollen bra men inte lyckades med avsluten.

– Han kommer till lägena, men allt är så svart och vitt. Hade han gjort mål hade han varit helt enastående. Nu missar han, det var något misslyckat avslut men sådant händer, och då är han plötsligt helt oduglig. De är inte nyanserade, det går inte att ta dom på allvar, säger Anders Svensson om kritikerna.

– Han gör ingen fantastisk match, men är inte sämre än någon annan i United. Anderlecht spelade smart och United fick det svårt, säger Anders Svensson och lägger till:

– Rashford (Marcus) gjorde ett fantastiskt mål, men missade grovt också. Zlatan har gjort bättre matcher, men han var inte oduglig.