Stepanova hyllar Putin – och hånar Emil Iversen

Veronika Stepanova gick till hård attack mot Emil Iversen.

Några timmar senare fick hon sin OS-medalj signerad av Vladimir Putin i Kreml.

”Bara vi, ryssarna, kommer för all framtid bestämma hur vi vill leva och vem som ska vara vår ledare”, skriver Stepanova på Instagram.

De ryska och belarusiska längdskidåkarna fick inte avsluta världscupsäsongen efter Rysslands invasion av Ukraina. Men under tisdagen hyllades flera av skidåkarna i Kreml och träffade presidenten Vladimir Putin.

En av åkarna som var där var stjärnskottet Veronika Stepanova – 21-åringen som förde Ryssland till guld i OS-stafetten i vintras.

– I mina ögon har Ryssland blivit mäktigt, stolt och framgångsrikt. Alla gillar det inte men vi vill vinna, precis som vi vann i OS, säger Stepanova till ryska Match TV under ceremonin med Putin, enligt NRK.

Hon fick också sin OS-medalj signerad av Putin.

Veronika Stepanova fick sin medalj signerad av Vladimir Putin.
Veronika Stepanova fick sin medalj signerad av Vladimir Putin.

– Tack till presidenten för att han hissar landets flagga högt. Vi kommer inte att sänka den, jag lovar, säger Stepanova.

Stepanova i ordbråk med Iversen

Tidigare under tisdagen tog Veronika Stepanova till Instagram för att slå tillbaka mot den norske längdskidåkaren Emil Iversen.

”När jag läser det Emil Iversen hade att säga känner jag att jag inte kan och vill hålla tyst”, skriver Stepanova i ett långt inlägg.

Emil Iversen har varit tydlig med att han inte vill se några ryssar i skidspåret i världscupen.

– Så länge Putin sitter vid makten hoppas jag att vi ser så få ryssar som möjligt till start i alla sporter, säger Iversen till Dagbladet.

”Du kommer förmodligen lägga av snart”

Veronika Stepanova var inte nöjd med Iversens ord.

”Bara vi, ryssarna, kommer för all framtid bestämma hur vi vill leva och vem som ska vara vår ledare. Det sista vi bryr oss om är en utomståendes åsikt i frågan, även din”, skriver hon.

Stepanova gick också till personlig attack mot Iversen.

”Din idrottskarriär har passerat zenit, Emil. Du kommer förmodligen lägga av snart. Det skulle ge dig gott om tid till att läsa lite historia. Till exempel om hur det ’civiliserade Europa’ redan har försökt stänga ute Ryssland för ungefär hundra år sedan.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.