Anna Dyviks dubbelsuccé – vann även masstarten

Först kastade hon sig över mållinjen och vann knockout-sprinten med en hårsmån.

Sedan slog Anna Dyvik till igen och plockade hem masstarten efter en tuff duell med Johanna Hagström.

– Nästa gång får hon putta bort mig, säger Dyvik till Sportbladet.

Det blev tajt på upploppet i damernas masstart.

I sista kurvan slogs både Dyvik och Hagström om samma smala utrymme på banan, en kamp där Hagström till sist fick se sig besegrad.

– När vi kom in i kurvan kände jag att ”här tar jag henne lätt” och kunde ta ytterspåret eftersom jag hade så mycket fart, men då skulle Anna också ha den ytan såklart så det var lite frustrerande, säger Hagström.

Fajten kostade Dyvik en stav men slutade till sist i dagens andra seger.

– Jag tog ju kurvan för att jag ville få så mycket fart som möjligt och då fick Johanna ingenstans att ta vägen riktigt. Men hon får väl putta bort mig nästa gång, säger Dyvik.

”Det här var värdefullt”

Tidigare under dagen tog Mora-åkaren även hem damernas knockout-sprint under snarlikt tajta förhållanden. Och glädjen över att vara tillbaka på snö är påtaglig.

– Det känns jättekul, jag är som sagt väldigt taggad på att åka skidor och tävla. Jag tänker stanna här någon dag extra bara för att åka lite till.

Hagström är dock inte alltför upprörd över duellens utfall.

– Det här var värdefullt för mig. Vi ska snart iväg med landslaget och träna på höjd och då får vi inte de här fartpassen. Sen är det ju kul att få tävla på lite snö igen.

I herrarnas masstart blev Gustaf Berglund etta, framför Gustav Eriksson och Axel Ekström.

– Det var ett hetsigt lopp. Ekström drog hårt i tre-fyra varv och gjorde ett jättejobb. Det är fantastiskt roligt att så många tagit sig hit för att titta. Det var länge sen man kände en sån här skidstämning, säger Berglund.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN