Janne öppnar för comeback för Guidetti

John Guidetti återvänder till allsvenskan.

Nu öppnar Janne Andersson för att anfallaren även kan göra comeback i landslaget.

– Vi har haft sms-kontakt, det ska bli väldigt kul att se honom i AIK, säger Andersson.

Under onsdagen tog Janne Andersson ut landslagstruppen till Nations League. Det har gått nästan två år sedan John Guidetti var med i en av förbundskaptenens trupper, utebliven speltid i Alavés har gjort att anfallaren blivit petad. Men den 15 juli blir John Guidetti officiellt spelklar för AIK där anfallaren förväntas få betydligt mer speltid, något Andersson är glad över.

– Jag har haft SMS-kontakt med John och önskat hon lycka till. Det är jätteroligt att han kommer tillbaka till Sverige, framförallt är jag glad för John själv att det lossnar efter de här åren. Det har varit tufft på det sättet att han inte har spelat sen historien bakom den kan inte jag, säger förbundskaptenen.

”Såklart aktuell igen för landslaget”

John Guidetti har en lång historia i blågult. När landslaget tog guld i U21-EM var anfallaren tongivande och Guidetti fanns med både i mästerskapstruppen till EM 2016 och VM 2018. Men efter förlustmatchen mot Portugal i Nations League den 8 augusti 2020 har Guidetti inte blivit uttagen till landslaget men nu öppnar förbundskaptenen för en comeback.

Hur mycket ökar hans chanser för en comeback i landslaget om han får speltid i AIK?

– En spelare som inte har spelat på så lång tid som han gjorde, det ska en del till för att bli uttagen även om det finns undantag. Det är därför han inte varit aktull på några år. Men nu när han är inne och spelar så är han såklart aktuell igen för landslaget. Det ska bli kul att se honom i AIK, säger Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.