Tusentals såg Tigers träning

Hysterin kring Tiger Woods är i vanlig ordning enorm.

På tisdagen gick superstjärnan ett träningsvarv på Augusta National – inför tusentals åskådare.

– Han tar allt till en annan nivå, säger Billy Horschel.

På torsdag drar årets första golfmajor för herrarna – The Masters – i gång på mytomspunna Augusta National i Georgia, USA, och som vanligt handlar förhandssnacket nästan uteslutande om en viss Tiger Woods.

Den femtonfaldige majorvinnaren skadade sig allvarligt när han voltade av vägen i 140 kilometer i timmen i februari förra året och var nära att behöva amputera ena benet.

Nu är han – mot alla odds – på plats i Augusta med avsikten att pegga upp på torsdag när tävlingen börjar.

Tusentals såg träningen (!)

Megastjärnan har meddelat att han ska ta ett ”sent beslut” gällande sitt deltagande, men att döma av bilderna som kablas ut borta från Augusta ser det ljust ut.

46-åringen har varit på plats sedan i söndags och har i skrivande stunt hunnit beta av totalt 18 hål för att känna efter – nio i söndags och nio i går (läs: måndag).

På måndagen öppnades portarna för publiken.

Då flockades majoriteten av dem – tusentals till antalet – runt Tiger Woods.

– Det är alltid en stor uppståndelse här på Augusta, men det lyfts till en helt annan nivå när Tiger är på plats och fansen får se honom, säger Billy Horschel, rankad 13 i världen.

”Kan spela nakna”

Tiger Woods ska hålla en presskonferens i dag (läs: tisdag). Det är möjligt att han ger besked om sitt eventuella deltagande redan då. Eller så dröjer det in i det sista.

Klart är att spelplanen ändras totalt om 46-åringen ger grönt ljus.

Som ESPN:s kommentator Scott Van Pelt skrockade häromdagen:

– Om Tiger är med kan de andra spela nakna utan att någon ens märker att de är där…

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.