Fouad Bachirou

Football Radical: Komorerna! Covid! Kamerunsk korruption!

Av: 

Johanna Frändén

SPORTBLADET

Komorerna! Covid! Kamerunsk korruption!

Firma Frändén/Bank är tillbaka efter sjukfrånvaron och pratar om döden i Yaoundé och toppfotbollens växande meningslöshet.

Ta gott emot årets andra avsnitt av Football Radical.

Fouad Bachirou och hans Komorerna stod för turneringens smällkaramell när de tog sig vidare från gruppspelet i Afrikanska mästerskapen och sånär rubbade Kamerun i åttondelsfinal i veckan. Han är Graham Potters man – från Paris Saint-Germain, Komorerna har Fouad Bachirou!

Men matchen fick en sorgkant när det framkom att flera personer blivit nedtrampade och dött utanför arenan. Simon plockar upp den bollen och tar svängen över Kina för att riktigt reda ut vad som håller på att hända med afrikansk fotboll och, i bredare bemärkelse, med den afrikanska kontinenten när den nykoloniseras österifrån.
Johanna har läst två texter och saknar bara en tredje för att spaningen ska bli komplett, men här får känsla och feeling göra jobbet: Överlägsenheten och den djupt disciplinerade spelidén hos ett par av världens bästa fotbollsklubbar håller på att suga all glädje ur sporten. Inte bara hos supportrarna som ropar ”skjut!” allt mer förgäves, utan också hos spelarna, som inte längre tycks särskilt hänförda av vare sig titelskörden eller Pep Guardiolas instruktioner.

Men kanske är det bara medelåldern, kanske är det den grå årstiden, snart känns säkert fotbollen roligare igen. Just nu är ju det enda man på riktigt vill göra att se Neapel och fejka sin egen död. Eller möjligen titta på West Hams damlag. Eller fundera på var livet tagit vägen när Ian Wrights barnbarn hunnit bli vuxen, debutera och göra mål för Stoke. Allt får sin genomlysning i landets radikalaste samtalsprogram.

Trevlig lyssning! Särskilt till kamraterna i Kina.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fouad Bachirou

Kamerun

Komorerna

Kina

Paris

Neapel