Missnöjd Sjöström: ”Det här gör jag i baddräkt”

Av:  Göran Sundberg/TT

Världsårsbästa för tredje dagen i rad.

Men efter segertiden 24,31 på 50 meter fritt i Swim Open var Sarah Sjöström långt ifrån nöjd:

– Det här gör jag i baddräkt vilken dag som helst.

Hennes tid var ändå den snabbaste i världen hittills i år.

Det blir ju det varenda gång Sarah Sjöström kastar sig i vattnet i Eriksdalsbadet på finalpassen.

Det började med 50 meter fjäril i lördags, fortsatte med 100 meter fjäril i går och så 50 meter fritt i dag.

– Jag har simmat snabbare på träning flera gånger. Jag har haft lite annat att tänka på i dag, jag sålde lägenheten och skrev på pappren, berättar Sjöström som tillsammans med pojkvännen Johan de Jong Skierus flyttar till hus i sommar.

”Finns mycket mer”

Sjöström hade själv den snabbaste tiden i världen i år och putsade den tiden med två hundradelar.

– Det här är långt ifrån var jag vill vara stabil på. Jag är bättre på 50 och 100 meter fjäril än jag trodde jag skulle vara, men jag hade hoppats mer på 50 meter fritt. Jag vet att det finns mycket mer, säger Sjöström som har världsrekordet på 23,67.

Hon vann ändå med bred marginal och var 75 hundradelar före danskan Julie Kepp Jensen.

Med drygt två månader kvar till VM i Budapest ser det bra ut för Sjöström som har 100 meter fritt kvar att simma i Swim Open under avslutningsdagen i morgon.

”Två gånger i livet”

Sophie Hansson imponerade när hon vann 200 meter bröstsim på 2.24,00 och noterade sin näst snabbaste tid i karriären. Det var också den fjärde snabbaste tiden i världen i år.

– Det är nog den bästa känslan jag någonsin haft på 200 meter bröstsim. Jag låg jättehögt på vattenytan, vanligtvis när man börjar bli trött så faller man nedåt men nu kände jag hur min höft fortsatte att vara i rätt läge. Det är en underbar känsla. Det är sån man får två gånger i livet, säger hon.

Sophie Hansson var överlägsen och drygt två sekunder före tvåan, danskan Thea Blomsterberg.

Hansson har 100 meter bröstsim som fokus, där hon tog EM-guld och blev OS-sexa i fjol, och är redan VM-klar.

I Stockholm har hon också fixat VM-kvaltiderna på 50 och 200 meter bröstsim. Trots att hon knappt tränat i långbana i år eftersom fokus under den nyss avslutade collegesäsongen i USA varit kortbana.

– Det är väldigt skönt att ha fixat VM-platserna och ett skönt formbesked. Man klarar inte en hel tvåhundring om formen inte är på väg, säger Sophie Hansson.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln