Legendarerna i bråk efter stöld

Hotar med rättsliga åtgärder över pengar och två mobiltelefoner

avPatrik Brenning

De är två av löparvärldens största stjärnor genom alla tider.

Nu kan de mötas i domstol över en påstådd stöld av pengar och två mobiltelefoner.

Detta sedan Haile Gebrselassie också anklagat Mo Farah för utpressning, skriver BBC.

Haile Gebrselassie vann två OS-guld och fyra VM-titlar under sin framgångsrika karriär och blev folkkär världen över som den ständigt leende löparen. Mo Farah har i sin tur hunnit samla ihop osannolika fyra OS-guld och sex VM-segrar under sin pågående karriär.

Nu ligger de två löparlegendarerna i offentlig fejd som kan sluta i domstol.

”Utpressad att ersätta värdesakerna”

Bakgrunden är en stöld av en summa pengar och två mobiltelefoner den 23 mars från Mo Farahs rum på det hotell Gebrselassie äger i etiopiska Addis Ababa. Farah menar att Gebrselassie inte gett honom tillfredställande hjälp efter händelsen och etiopiern har svarat med att anklaga britten för utpressning.

Gebrselassie menar att hotellet erbjöd Farah en säker förvaring av pengarna men att britten avböjde. Farah menar i sin tur att kassaskåpet på hans rum varit ur funktion och att någon gått in i rummet med nyckel för att stjäla värdesakerna.

Gebrselassie har svarat med att påstå att händelsen, utan framgång, redan utretts av polis och att Farah sedan utpressat honom att ersätta värdesakerna för att inte gå ut offentligt med sin historia. Etiopiern menar också att den brittiske världsstjärnan lämnade hotellet utan ett betala en servicenota på motsvarande drygt 26 000 kronor och att Farah och hans team uppträtt på ett oacceptabelt sätt under sin tre månader långa vistelse på hotellet.

Påstådd polisanmälan

Enligt etiopiern ska det till och med ha upprättats en polisanmälan mot Farah för ett påstått överfall som drogs tillbaka efter att Gebrselassie själv medlat i saken.

Efter att Mo Farah berättat om stölden på en pressträff inför London maraton hotar Haile Gebrselassie nu att ta rättsligt hjälp mot Farah. En åtgärd som välkomnas av brittens advokater.

”Trots många försök att diskutera den här saken i enrum med Mr Gebrselassie har han inte svarat och när han nu gjort det så välkomnar vi honom och hans advokater att höra av sig så att vi kan lösa den här frågan”, säger Farahs representanter till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott

Mo Farah