Beyonce och Jay Z satt under nationalsången

avEmelie Fredriksson

Publicerad:

Beyoncé och Jay Z skapade rubriker efter Super Bowl.

Stjärnparet satt, tillsammans med deras åttaåriga dotter Blue Ivy, ner under nationalsången.

Många tror att det gjordes i solidaritet med Colin Kaepernick, NFL-spelaren som protesterade mot systematisk rasism 2016.

I samma stund som Colin Kaepernick satte sig på knä under nationalsången inför en match i amerikansk fotboll 2016 blev han en medborgarrättssymbol och vattendelare i det polariserade USA.

Under årets Super Bowl, som spelades natten till måndagen svensk tid, valde världsartisterna Beyoncé och Jay Z, samt deras dotter Blu Ivy, att sitta ner när Demi Lovato sjöng nationalsången, något som TMZ rapporterad om först.

En stöttande handling mot Kaepernick? Det tror de allra flesta.

Kaepernick var tidigare quarterback i San Fransico 49ers, samma lag som mötte Kansas City Chiefs i årets Super Bowl.

Tidigare uttalat sitt stöd

Både Jay Z och Beyoncé har tidigare uttalat sitt stöd för Kaepernicks val att knäböja under nationalsången som en protest mot polisvåldet mot svarta.

Den nu 32-årige före detta spelaren fick inget kontrakt efter aktionen.

Han tilldelades Sports Illustrateds Muhammad Ali Legacy Award 2017, som Beyoncé delade ut.

– Tack, Colin Kaepernick. Tack för ditt osjälviska hjärta och din övertygelse, tack för din personliga uppoffring, sa hon i samband med priset enligt Washington Post.

– Colin gick till handling utan rädsla för konsekvenser eller repressalier, enbart med hopp om att förändra världen till det bättre. För att ändra uppfattning, för att ändra sättet vi behandlar varandra, särskilt svarta människor. Väntar fortfarande på att världen ska komma i kapp, sa Beyoncé också.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM